Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Top 5 -bundesliigapelaajat Mestarien liigan lohkovaiheessa

Kirjoittaja: — 12/12/2013

Saksalaisittain riemastuttava Mestarien liigan lohkovaihe pelattiin päätökseensä keskiviikkoiltana. Kaikki neljä saksalaisjoukkuetta selvittivät tiensä jatkoon: Bayern München jo aiemmin paikkansa varmistaneena ja Dortmund, Leverkusen sekä Schalke ottamalla päätöskierroksella niiltä vaaditun pakkovoiton.

Teimme katsauksen Mestarien liigan syksyyn ja valitsimme viisi parhaiten onnistunutta pelaajaa bundesliigajoukkueiden keskuudesta. Koviakin pelimiehiä jäi rannalle, sillä vain viisi huippuonnistujaa mahtui mukaan. Tässä top-vitosemme, olkaa hyvä.

5) Kevin Großkreutz, Borussia Dortmund

Sankareille löytyy yleensä paikka top 5-listoista. Kun eilistä Marseille-ottelua oli pelattu 86 minuuttia, näytti vielä siltä, että Dortmund on ajautumassa Mestarien liigan pudotuspelien sijasta Eurooppa-Liigaan. Sitten esiin astui Kevin Großkreutz. Jürgen Kloppin luottomiehen hieman onnekaskin laukaus upposi Marseillen verkkoon ja juhlat saattoivat alkaa.

Laitapuolustaja Großkreutz pelasi Nuri Sahinin kanssa ainoana dortmundlaisena lohkovaiheessa täydet peliminuutit ja piti laitansa tukossa pelistä toiseen. Eikä Marseille-pelin onnistuminen jäänyt ainoaksi, vaan myös keskitys Arsenal-vieraspelin Robert Lewandowskin tekemään voittomaalin lähti 25-vuotiaan Großkreutzin lapikkaasta. Kunto tuntuu kestävän, sillä mies on myös Bundesliigassa joukkueensa peliaikakuningas.

Olympique de Marseille v Borussia Dortmund - UEFA Champions League
Kevin Großkreutz lienee tällä hetkellä Dortmundin suosituin mies.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

4) David Alaba, Bayern München

21-vuotias itävaltalainen laitapuolustaja teki virheetöntä työtä ottelusta toiseen. Nuorimies vastasi Bayernin Mestarien Liiga -kauden avausosumasta upealla vapaapotkulla ja osui myöhemmin myös Viktoria Plzenin verkkoon. Vaikuttaa jatkuvasti rutinoituneemmalta kuin kymmenen vuotta vanhemmat pelimiehet. Konkarit tosin väsyvät helpommin kuin maailman huipulle jo nuorena noussut juoksukone. Pelasi Bayernin ainoana kenttäpelaajana lohkovaiheessa täydet peliminuutit.

getty_alabadavid20130917
Nuori itävaltalaispuolustaja David Alaba loistaa ottelusta toiseen.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

3) Robert Lewandowski, Borussia Dortmund

Bundesliigan maalipörssiä johtava puolalaistykki oli hyvässä vireessä myös Mestarien liigan lohkovaiheessa. Lewandowski takoi kuudessa ottelussa neljä maalia ja antoi lisäksi kolme maaliin johtanutta syöttöä. Mieluisin vastustaja oli Marseille, jota “Lewa” rokotti kolme kertaa, mutta tärkein maali syntyi vieraspelissä Arsenalia vastaan. Jäi toki kauas Cristiano Ronaldon ja Zlatan Ibrahimovicin maalilukemista, mutta Dortmundille hyökkääjätähti oli elintärkeä. Otti lohkovaiheessa kaksi varoitusta, joten jatkossa on oltava tarkkana pelikiellon varalta.

getty_lewandowskirobert20131022
Robert Lewandowski iski Dortmundille tukun tärkeitä maaleja.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

2) Julian Draxler, Schalke 04

Mr. Mestarien liiga. Bundesliigassa Draxler on viimeistellyt 14 ottelussa yhden maalin, kuudessa kuninkuusluokan pelissä maaleja syntyi kolme. Kun Schalke teki yhteensä kuudessa ottelussa vain kuusi maalia ja Draxler lisäksi alusti yhden osumista, oli nuorukainen mukana 67 prosentissa joukkueensa maaleista. Jo karsintavaiheessa Draxler oli tärkeässä roolissa Schalken pudotettua PAOK:in maalein 4-3. Tuolloin Draxler teki yhden ja syötti yhden maalin.

Erityisen tärkeitä lohkovaiheessa olivat Draxlerin kaksi Baselin verkkoon tekemään voittomaalia, jotka käytännössä ratkaisivat Schalken jatkopaikan pudotuspeleissä. Jälkimmäisessä Steaua-pelissä 20-vuotias Draxler otettiin kentälle vasta pelin lopussa flunssan takia, mutta jatkopeleissä taituri saa varmasti kaiken kaipaamansa peliajan, jos vain pysyy terveenä.

FC Basel 1893 v FC Schalke 04 - UEFA Champions League
Julian Draxler tuntuu syttyvän Mestarien Liigassa parhaimmilleen.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

1) Arjen Robben, Bayern München

Viime kevään loppuottelun ratkaissut hollantilainen on ollut mahtavassa tikissä myös Pep Guardiolan aikakaudella. Bundesliigassakin on kulkenut, mutta erityisen näyttävää Robbenin lento on ollut Mestarien liigassa. Robben joutui huilaamaan vammojen takia vieraspelin Viktoria Plzeniä vastaan sekä kotona kärsityn tappio-ottelun Manchester Cityä vastaan. Liekö sattumaa, että noihin otteluihin osuivat Bayernin kehnoimmat tulokset?

Vaikka Robben pelasi vain neljä ottelua, oli hän tästä huolimatta lohkovaiheen tehokkain saksalaisjoukkueen pelaaja. 29-vuotias oikea laitahyökkääjä teki maalit molemmissa CSKA Moskovaa vastaan pelatuissa otteluissa sekä yhden Manchester Cityn vieraana. Ainoassa ottelussa, jossa Robben ei heiluttanut verkkoa, hän syötti kolme muiden tekemää maalia. Yhteensä harhauttelijan tilastoon kirjattiin kahdeksan tehomerkintää, ja tämä vain neljässä ottelussa. Bayern Münchenin selkeästi paras ja tärkein pelaaja lohkovaiheen aikana.

getty_robbenarjen20130525
Arjen Robben on jatkanut tämän kauden kuninkuusluokassa siitä, mihin viime keväänä jäi.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

loading comments...