Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alkukauden top 5-laitapuolustajat

Kirjoittaja: — 09/10/2013

Modernissa jalkapallojoukkueessa nouseva ja hyvin liikkuva laitapuolustaja on kiistattoman tärkeä osa kokonaisuutta, mutta pelkällä ylöspäin pelaamisella ei top-listoille nousta. Seuraavat viisi kaveria osaavat myös puolustamisen jalon taidon. Tässä alkukauden viisi parasta laitapakkia Bundesliigasta.

5) Sebastian Jung, Eintracht Frankfurt

Eintrachtin oma kasvatti oli alkukaudella muutaman ottelun sivussa lihasvamman takia, mutta on päässyt viime otteluissa mainiosti bundesliigavauhtiin mukaan. 23-vuotias Jung on Frankfurtin alakerran tärkeä tukipilari, jonka mallikkaat keskitykset luovat lukuisia maalipaikkoja joukkueelle. Jungilta jäi loukkaantumisen takia viime kesän alle 21-vuotiaiden EM-turnaus väliin, mutta A-maajoukkuedebyyttiäkään tarvitsee tuskin enää kovin kauaa odottaa.

4) Johannes van den Bergh, Hertha Berlin

Van den Bergh debytoi Bundesliigassa jo 19-vuotiaana kasvattajaseuransa Borussia Mönchengladbachin riveissä. Viimeiset neljä kautta hän edusti Fortuna Düsseldorfia ja täksi kaudeksi hän matkusti ilmaisella siirrolla Berliiniin. Koulutukseltaan 26-vuotias van den Bergh on keskikenttäpelaaja, mutta nykyiseksi pelipaikaksi on jo vakiintunut laitapakin tontti. Hyvin ajoittuvana pelaajana hän osaa lyödä laitansa kunnolla tukkoon, mutta myös vahvoja nousua sopii odottaa. Van den Berghin bundesliigatasoissa on vasta yksi tehty maali, mutta tällä kaudella syntyy toinen. Uskokaa tai älkää.

3) Kevin Großkreutz, Borussia Dortmund

Kevin Großkreutzia on totuttu näkemään myös keskikentällä, mutta Lukasz Piszczekin poissaolon aikana on hän vallannut puolustuksen oikean laidan tehtävät. Ja hyvin on mennyt. 25-vuotias Großkreutz on pitkän linjan dortmundlainen ja monipuolisena pelaajana erittäin käyttökelpoinen. Taso pysyy vakaana illasta toiseen. 

2) Marcel Schmelzer, Borussia Dortmund

Dortmundin toinenkin laitapakki mahtuu top 5-listalle, sillä Marcel Schmelzer on dominoinut tällä kaudella laidallaan entiseen malliin. Bonuksena mies pyssytti vapaapotkusta kuudennen sarjakierroksen kauneimman täysosuman. Viimeiset pari ottelukierrosta Schmelzer huilasi jalkavamman takia ja samasta syystä myös lokakuun MM-karsintapelit jäävät väliin. Dortmundin menestyksentavoittelussa hän on kuitenkin tärkeä kulmapalanen.

1) David Alaba, Bayern München

21-vuotias itävaltalainen kuuluu jo nyt koko sarjan kirkkaimpiin supertähtiin kaikki pelipaikat huomioituna. Alaba on erittäin fiksu pelaaja, nopea ja oikea-aikainen ja hänen potkutekniikkansa on erinomaisella tasolla. Nuori mies tekee pyyteetöntä ja virheetöntä työtä kentän molempiin suuntiin ja pitää päänsä kylmänä tiukemmassakin paikassa. Hän nousi jo 21-vuotiaana Itävallan A-maajoukkueeseen ja on voittanut jo kaksi kertaa Itävallan parhaan jalkapalloilijan tittelin. Tilastoihin Alaballe on merkitty yksi maali ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä ja myös Mestarien Liigan puolella hän on jo maalinteossa onnistunut. Bayernin tähtisikermässä vasemmalla laidalla puurtava Alaba saa olla avauksen paikastaan varma ja hänestä tulee olemaan vielä paljon iloa niin Bayernille kuin koko jalkapalloa seuraavalle maailmalle tulevien vuosien aikana.

loading comments...