Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bild: Christian Gross seuraava Nürnberg-valmentaja?

Kirjoittaja: — 09/10/2013

Saksalaislehti Bildin mukaan 59-vuotias sveitsiläinen Christian Gross on vahvin ehdokas Michael Wiesingerin seuraajaksi 1.FC Nürnbergin vastuuvalmentajana. Bildin saamien tietojen mukaan valmentajasopimus alkaa jo olla julkistamista vaille valmis.

Gross pelasi lähes koko uransa puolustajana Sveitsin liigassa, mutta tutustui myös Saksan kenttiin kahden kauden ajan Bochumissa pelatessaan. Pääsarjatason valmentajana Gross aloitti vuonna 1993 ja Sveitsissä hän on voittanut Zürich Grasshoppersin ja FC Baselin luotsina yhteensä kuusi sveitsinmestaruutta ja viisi cup-pokaalia.

Kevätkaudella 2009-2010 Gross valmensi Bundesliigassa VfB Stuttgartia ja nosti schwaabit sijalta 15 eurokentille oikeuttavalle sijalle 6. Hän jäi tilastoihin kaikkien aikojen parhaan kevätkauden valmentaneena VfB-valmentajana. Kyseisellä kaudella Grossin pistekeskiarvo oli sen kauden valmentajista kaikkein korkein. Seuraava kausi alkoi kuitenkin surkeasti ja Gross sai kenkää jo lokakuussa. Viimeksi hän on valmentanut Young Boys Berniä. Sekin pesti tosin päättyi ennenaikaisesti huhtikuussa 2012.

Christian Grossia pidetään hyvänä motivoijana, joka arvostaa kovaa kuntovalmennusta. Hänen pelisysteemissään laitapelaajat ovat tärkeässä roolissa. Nürnbergin toimitusjohtaja Martin Bader ei kuitenkaan halunnut Bildille vielä Grossin palkkaamista kommentoida.

– En kommentoi julkisesti mitään nimiä. Käymme keskusteluja muutamankin ehdokkaan kanssa emmekä ota asiasta ulkopuolisia paineita, Bader tiivistää.

Grossin lisäksi Nürnbergin valmentajan tehtävään on huhuttu myös Bremen-legenda Thomas Schaafia ja Stuttgartista elokuun lopussa kenkää saanutta Bruno Labbadiaa. Labbadia kuitenkin jo tyrmäsi ajatuksen.

– Minua ei kiinnosta ottaa vastaan uutta päävalmentajapestiä vain kuusi viikkoa edellisen päättymisen jälkeen. Lähes kolme vuotta Stuttgartissa oli siihen aivan liian intensiivistä, Labbadia vastaa Bildille.

loading comments...