Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Jens Keller jatkaa Schalken peräsimessä myös kevätkauden

Kirjoittaja: — 18/12/2013

Saksalaismediassa on mutusteltu viime päivinä Schalke-luotsi Jens Kellerin korvaamista Bremenin pitkäaikaisella valmentajalla Thomas Schaafille. Schalken johtokunta teki kuitenkin maanantai-iltana päätöksen, että Keller jatkaa joukkueen peräsimessä myös kevätkauden ajan. Schaafin palkkaaminen tulee kyseeseen aikaisintaan ensi kesänä.

Ruhr Nachrichten-lehti löysi kolme syytä siihen, miksi Schalke päätyi luottamaan Kelleriin myös kevään ajan. Ensinnäkään johtokunta ei usko siihen, että Schaaf kykenisi saavuttamaan menestystä Schalkessa nopealla aikataululla kevätkauden suuria haasteita ajatellen.

Toisekseen kyse oli tutusta ongelmasta eli rahasta. Schalke on kiristänyt viime vuosina vyötään ja Schaafille jouduttaisiin maksamaan tuntuvasti enemmän palkkaa kuin Kellerille. Potkujen antaminen ei myöskään vapauttaisi Schalkea Kellerin palkanmaksuvelvoitteista.

Schalke on myös pyrkinyt ajamaan omia junioreitaan voimakkaasti sisään edustusjoukkueeseen eikä nuorten pelaajien sisäänajo kuulu Thomas Schaafin vahvuuksiin. Vaikka peli on viime aikoina takunnut, olivat nämä syyt riittävän painavia, jotta Jens Keller sai yhä pitää työpaikkansa. Sopimuksen jatkuminen ensi kaudellekin vaatisi tosin Kelleriltä luultavasti melkoisia ihmetekoja.

loading comments...