Bayern München käveli Guangzhou Evergranden yli loppuotteluun

Kirjoittaja: — 18/12/2013

Aasian Mestarien liigan voittanut Guangzhou Evergrande ei tarjonnut juuri minkäänlaista vastusta Bayern Münchenille seurajoukkueiden MM-turnauksen välieräottelussa Marokossa. Bayernin voittolukemat kiinalaisjoukkueesta kirjattiin numeroin 3-0, mutta suurempaankin rökitykseen olisi ollut eväitä, sillä saksalaisseura kolisutteli maalipuita ottelun aikana peräti viisi eri kertaa.

Maailmanmestarivalmentaja Marcello Lippin valmentama joukkue onnistui pitämään Bayernin nollilla 40 minuutin ajan, mutta sitten repesi. Ensin Franck Ribéry ampui lähietäisyydeltä Bayernin 1-0-johtoon ja vain neljä minuuttia myöhemmin päämaalispesialisti Mario Mandzukic kasvatti johtoa 2-0:aan kauden seitsemännellä puskumaalillaan.

Päätöslukemat tykitti rangaistusalueen rajalta Mario Götze toisen jakson toisella minuutilla. Sen jälkeen ei Bayern ei enää yläriman kannattimia lähemmäs päässyt.

Ottelu oli ykkösmiehistöllään pelanneen Bayernin täydellistä ylivoimaa. Maalilaukaukset kirjattiin Bayernille 27-1. Ensimmäisellä puoliajalla Evergrandella ei ollut ainuttakaan pallokosketusta Bayernin rangaistusalueella, joten maalivahti Manuel Neuerin onneksi Marokon ilta oli lämmin.

Lauantain loppuottelussa Bayern München kohtaa joko brasilialaisen Atlético Mineiron tai marokkolaisen Raja Casablancan.