Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Hertha Berlin hankki Norjan maajoukkuemaalivahti Jarsteinin

Kirjoittaja: — 17/12/2013

Hertha Berlin antoi kannattajilleen varhaisen joululahjan ja teki yllätyskaappauksen vielä ennen joulua. Maalivahti Rune Jarstein siirtyy pääkaupunkilaisten riveihin heti vuodenvaihteen jälkeen. Hänen sopimuksensa Viking Stavangerin kanssa oli päättynyt, joten siirtokorvausta Herthan ei tarvinnut maksaa. Mies siirtyy Saksaan kahden ja puolen vuoden sopimuksella.

– Rune Jarstein sopii kokemuksensa vuoksi täydellisesti nuoreen maalivahtiryhmäämme. Hänen hankinnastaan hyötyvät kaikki, Herthan toimitusjohtaja Michael Preetz kommentoi seuran kotisivuilla.

Norjan maajoukkueen selkeä ykköstorjuja

29-vuotias Jarstein on pelannut uransa varrella Odd Grenlandin, Rosenborgin ja Viking Stavangerin joukkueissa. Nuoruusvuosinaan mies kävi testileireillä mm. Manchester Unitedissa ja Bayern Münchenissä. Viimeisen kolmen vuoden ajan hän on ollut Norjan maajoukkueen selkeä ykkösmaalivahti ja siten tuttu mies myös Herthan norjalaiselle keskikenttäpelaajalle Per Ciljan Skjelbredille. 190-senttisen veskarin ansioluettelosta löytyy kaikkiaan 36 A-maaottelun kokemus.

– Olemme tarkkailleet häntä jo pitkään ja Skjelbred on vahvistanut meille käsityksemme.  Norjan sarjakausi on päättynyt ja hänen sopimuksensa päättyi, joten saamme hänet luontevasti riveihimme tammikuussa, Herthan päävalmentaja Jos Luhukay selvitti.

Thomas Kraftin asema edelleen vakaa

Herthan ykkösvahdin Thomas Kraftin asemaa Jarstein ei Luhukayn mukaan ainakaan aluksi uhkaa.

– Thomas Kraft on jatkossakin ykkösvahtimme, se on selvä. Sascha Burchert ja Rune Jarstein taistelevat tammikuusta alkaen kakkosvahdin paikasta. On ensiarvoisen tärkeää, että olemme selvittäneet kaikille maalivahdeille tilanteen jo etukäteen, Luhukay selventää.

Thomas Kraft on pelannut Herthan kaikki 16 sarjaottelua, joten miehen asema seurassa on erittäin vakaa. Kakkosvahti Burchert on sen sijaan kärsinyt useista nilkkavaivoista. Juniori-ikäisiin Marius Gersbeckiin ja Philip Sprintiin valmennusjohdolla ei tunnu vielä riittävän tarpeeksi luottamusta.

loading comments...