Unohditko salasanan? Rekisteröidy

9. kierroksen ottelu: Hertha Berlin-Borussia Mönchengladbach

Kirjoittaja: — 19/10/2013

Yhdeksännen kierroksen mielenkiintoisimmassa ottelussa kohtaavat hienosti kuudentena majaileva sarjanousija Hertha Berlin ja sarjanelonen Borussia Mönchengladbach. Molemmat kuuluvat alkukauden positiivisimpiin yllättäjiin ja jännitettä löytyy riittämiin muustakin kuin pelkästä kyttäyspaikasta sarjan kärkitrion takana.

Loukkaantuneet

Hertha Berlin:
Alexander Baumjohann (polvivamma, paluu maalis-huhtikuussa)
Marcel Ndjeng (lievä varvasvamma, palaa pian)
John Anthony Brooks (toipumassa kyynärpäävammasta)
Sandro Wagner (lievä polvivamma, palaa marraskuun alussa)

Borussia Mönchengladbach:
Álvaro Domínguez (solisluun murtuma, palaa joulun jälkeen)
Havard Nordtveit (nilkkavamma, palaa pian)

Viimeiset ottelut

13.9. Hertha Berlin-VfB Stuttgart 0-1
22.9. SC Freiburg-Hertha Berlin 1-1 (Skjelbred)
25.9. 1.FC Kaiserslautern-Hertha Berlin 3-1 (Niemeyer)
28.9. Hertha Berlin-Mainz 3-1 (Allagui 2, Ben-Hatira)
4.10. Hannover-Hertha Berlin 1-1 (Ronny)

31.8. Mönchengladbach-Werder Bremen 4-1 (Arango, Raffael, Kruse, Herrmann)
15.9. Hoffenheim-Mönchengladbach 2-1 (Hrgota)
20.9. Mönchengladbach-Braunschweig 4-1 (Raffael 2, Wendt, Kruse)
27.9. Augsburg-Mönchengladbach 2-2 (Kruse, Hrgota)
5.10. Mönchengladbach-Dortmund 2-0 (Kruse, Raffael)

Seuraa heitä:

Hajime Hosogai, Hertha Berlin: Sinnikäs japanilainen on ylittänyt kaikki odotukset ja on vallannut paikan pääkaupunkilaisten keskikentän keskustasta. Hosogai tuli kesällä miljoonan euron siirtosummalla Leverkusenista ja teki jo kauden alussa kokeneesta Peter Niemeyerista penkkiveikon. Alkukaudesta Hosogai hääri keskikentän pohjalla lähinnä joukkueen kapteenin Fabian Lustenbergerin kanssa, mutta viime aikoina rinnalla on touhunnut myös siirtotakarajan norjalaishankinta Per Ciljan Skjelbred.

Hosogai on kovakuntoinen työmyyrä, joka ei koskaan luovuta. Hän osallistuu myös oikea-aikaisilla nousuillaan sopivasti hyökkäyspeliin. Välillä Herthan pelejä katsoessa tuntuu siltä, että Hosogai on yksinkertaisesti kaikkialla. Alkukaudesta japanilainen on ollut koko liigan parhaita puolustavia keskikenttäpelaajia ja hyvin todennäköisesti hänet nähdään myös ensi kesän MM-kisoissa. Japanilainen on pelannut Herthan kenttäpelaajista toiseksi kovimmat minuutit.

Juan Arango, Borussia Mönchengladbach: Borussian joukkueessa suurimmasta mediahuomiosta nauttivat Max Kruse ja Raffael, mutta viidettä kauttaan seurassa pelaava Arango on joukkueelle kullanarvoinen mies. Viikko sitten taisi varmistua lopullisesti, että venezuelalaistaituri ei koskaan urallaan pääse MM-kisoissa esiintymään, mutta kenties se antaa 33-vuotiaalle pelintekijälle vain lisäboostia sarjapeleihin.

Arango on Venezuelan futismaajoukkueen historian paras maalintekijä ja eniten otteluita pelannut pelaaja ja yksi koko Euroopan aliarvostetuimmista pelaajista. Gladbach-luotsi Lucien Favre on kehunut miestä yhdeksi maailman parhaista vasenjalkaisista pelaajista. Tällä kaudella vaparispesialisti on tehnyt liigassa kaksi maalia ja alustanut neljä. Mikä tahansa ilta voi olla se ilta, jolloin Arango pamauttaa vaparista kierroksen komeimman maalin.

Arvio: Herthan kotitaika vastaan Gladbachin matkavaikeudet

Kumpikaan joukkue ei ole hävinnyt sarjapeleissä kolmeen otteluun, mutta pientä etulyöntiasemaa Hertha saa vahvasta kotiedustaan. Viimeisestä 22 kotipelistään Hertha on hävinnyt vain, joskin vain noin kuukausi sitten VfB Stuttgartia vastaan. Se on samalla myös Hertha-luotsi Jos Luhukayn ainoa kotitappio joukkueen päävalmentajana.

Jos on Herthalla vahva kotisaldo, niin Mönchengladbach panee vielä paremmaksi. Se on voittanut kaikki kauden kotiottelunsa, mutta sitä vastoin neljästä vieraspelistä on matkaan tarttunut vain yksi ainoa sarjapiste. Tästä syystä Hertha ansaitseekin otteluun lievän ennakkosuosikin aseman.

Veljekset ja ex-valmentajat vastakkain

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista asetelmista on taiturimaisten brasilialaisten Araujon veljesten kohtaaminen. Mönchengladbachin Raffel ja Herthan Ronny pelasivat pari vuotta sitten yhtä aikaa Herthan riveissä, mutta joukkueen pudottua pääsarjasta Raffael vaihtoi maisemaa. Nyt veljekset pelaavat toisiaan vastaan, ensimmäistä kertaa koko ammattilaisuransa aikana.

Molemmille valmentajille vastustajajoukkue on erittäin tuttu, sillä Mönchengladbach-luotsi Lucien Favre valmensi Herthaa reilun kahden vuoden ajan 2007-2009 ennen siirtymistään nykyiseen seuraansa. Osittain samaan aikaan Jos Luhukay puolestaan työskenteli Mönchengladbachissa, jonka peräsimessä hän koki sekä sarjasta putoamisen että sarjasta nousun.

Herthan paletti alkaa hitsautua yhteen

Molemmilla joukkueilla on allaan vahva esitys juuri ennen sarjataukoa. Hertha käväisi katkaisemassa Hannoverin kotivoittojen sarjan Ronnyn komean vapaapotkumaalin avustuksella ja Mönchengladbach sokeerasi tehottomuudesta kärsinyttä Dortmundia ja iski itse rankkarista ratkaisun.

Herthan suurin vahvuus on kauden aikana ollut hyvin ryhmittynyt puolustus. Nollaa se ei ole onnistunut pitämään kuin kerran, mutta toisaalta ainoa joukkue, joka on pystynyt Herthan yllättämään kolmesti, on pääkaupunkilaiset sensaatiomaisesti cupissa pudottanut kakkosliigan Kaiserslautern.

Herthan ehdottomasti vaarallisin pelaaja hyökkäyksessä on ollut Sami Allagui, mutta myös Ronny on pääsemässä koko ajan vain paremmin vauhtiin. Joukkue on löytänyt viimeisissä otteluissaan mainiosti toimivan kokoonpanon. Avainasemassa tässä on ollut onnistunut hankinta Per Ciljan Skjelbred, mutta myös se, että keskikentältä toppariksi pudotettu kapteeni Lustenberger on onnistunut uudella pelipaikallaan erinomaisesti. Hyvän puolustuspelin takuumiehenä on myös mainio maalivahti Thomas Kraft.

Max Krusen kanssa oltava aina varuillaan

Jos on puolustus Herthan paras ase, niin koville se ainakin joutuu vieraiden hyökkäysarsenaalin kanssa. Mönchengladbach on ollut alkukauden kolmanneksi tehokkain joukkue heti Dortmundin ja Hoffenheimin jälkeen. Max Kruse on puolestaan ollut yksi koko alkukauden parhaista hyökkääjistä ja jos maalisyötötkin lasketaan, on hän tässä vaiheessa kautta liigan tehokkain pelaaja. Kruselle erinomaista tulitukea antavat Arango ja Raffael. Sekä Raffael että Kruse ovatkin tehneet viimeisessä viidessä ottelussa neljä maalia mieheen.

Salaisena aseena joukkueella on vielä nuori ruotsalainen super-sub Branimir Hrgota. Kaksikymppinen Hrgota on tullut kauden jokaisessa pelissä sisään viimeisen puolituntisen aikana ja on onnistunut maalinteossa jo kahdesti.

Pientä päänvaivaa Mönchengladbachille aiheuttaa alkukaudella loistavasti toimineen toppariparin Álvaro Domínguez-Martin Stranzl hajoaminen Domínguezin solisluuvamman myötä. Korvaaja Roel Brouwersilla on toki rutkasti kokemusta, mutta kuinka nopeasti konkari pääsee taas Bundesliigan rytmiin kiinni?

Ottelun todennäköisin lopputulos lienee tasapeli. 1-1 ja 2-2-lukemat ovat luultavasti aika lähellä totuutta.

Oletetut avauskokoonpanot:

Hertha Berlin: Thomas Kraft; Peter Pekarik, Sebastian Langkamp, Fabian Lustenberger, Johannes van den Bergh; Per Ciljan Skjelbred, Hajime Hosogai; Sami Allagui, Ronny, Änis Ben-Hatira; Adrian Ramos
Mönchengladbach: Marc-André ter Stegen; Tony Jantschke, Martin Stranzl, Roel Brouwers, Filip Daems; Christoph Kramer, Granit Xhaka; Patrick Herrmann, Juan Arango; Raffael, Max Kruse

loading comments...