Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Jogi Löw sai haluamansa jatkon

Kirjoittaja: — 19/10/2013
Tagit:

Saksan jalkapalloliitto ja Joachim Löw pääsivät yhteisymmärrykseen valmentajan sopimuksen jatkamisesta tulevan kesän MM-turnauksen jälkeenkin. Löw sai liitolta eilen palkintona joukkueen menestyksestä kahden vuoden jatkosopimuksen EM-kisoihin 2016 saakka.

Samassa yhteydessä jatkettiin joukkueen managerin Oliver Bierhoffin ja maalivahtivalmentaja Andreas Köpken sopimuksia. Löwin kakkosvalmentaja Hans-Dieter Flick siirtyy kuitenkin MM-kisojen jälkeen Saksan jalkapalloliiton urheilujohtajaksi.

– Joukkueessa vallitsee harmoninen tunnelma ja ammattimainen asenne. Saksa on ollut jo vuosia maailmanrankingin top 5:ssä eikä ole hävinnyt viimeisestä 25 tosipelistään kuin yhden, jalkapalloliiton presidentti Wolfgang Niersbach perusteli sopimusten varhaisia jatkopäätöksiä.

Löw oli ilmaissut jatkohalukkuutensa jo kauan aikaa sitten, mutta liitossa haluttiin odottaa jatkodiilin tekoa siihen saakka, että Saksa varmistaa paikkansa Brasilian MM-turnauksessa. Tuo toteutui viime viikon perjantaina, ja niin aika oli kypsä yhteistyön jatkamiselle. Yhteisesti kuitenkin sovittiin, että papereissa on molemminpuolinen purkupykälä MM-kisojen jälkeen.

Jogi Löw on valmentanut Saksaa vuodesta 2006 lähtien ja yleisesti ottaen mieheen on oltu hyvin tyytyväisiä. Vaikka Saksa ei kolmessa Löwin vetämässä arvoturnauksessa olekaan kyennyt mestaruutta voittamaan, on 68 voittoa 99 ottelusta kelpo saldo. Marraskuussa pelattava Italia-Saksa-harjoitusmaaottelu onkin Löwin juhlallinen sadas maaottelu.

Sopimuksen sisältämä purkupykälä nostattaa kuitenkin muutamia kysymysmerkkejä. Löwei kuitenkaan niillä halua päätään vaivata:

– Jos jäämme alkulohkovaiheeseen ja matkustamme kotiin ilman sarjapisteitä, ei yhteistyön jatkamiselle ole perusteita. Mutta sellaisen skenaarion pohtimisessa ei ole järkeä. Solmimme jatkosopimuksen, koska tietämme, että MM-kisoja seuraa EM-turnaus. Luotamme siihen, että pelaamme hyvän MM-turnauksen. Suunnittelemme jatkavamme vuoteen 2016 asti ja siihen me tähtäämme.

loading comments...