Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Mats Hummels: “Maajoukkueessa ei katsota kritiikkiä hyvällä”

Kirjoittaja: — 30/09/2013

Saksan hurjasteltua elokuussa 3-3-tasapelin Paraguayta vastaan maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw kritisoi julkisesti keskuspuolustaja Mats Hummelsin peliesitystä, sanoen antavansa “virheille nimen”. Sama mies oli joutunut arvostelun kohteeksi myös vuoden 2012 EM-kisojen aikana. Nyt Hummels on vastannut arvosteluun. Dortmundin toppari kertoi Kickerille, että “Saksan maajoukkueessa ei kestetä kritiikkiä”.

– Tiedän, etten ole pelannut maajoukkueessa pelkästään hyviä otteluita. Mutta suurin osa huonoista peleistä on osunut harjoituspeleihin, jossa puolustus näyttää jo perinteisesti huonolta. Riippumatta siitä, ketkä pelaavat. Niissä otteluissa koko joukkue ei puolusta läpi ottelun niin hyvin, kuin olisi tarpeen, Hummels puolustautuu.

Verrattaessa esimerkiksi Per Mertesackeriin tai Lukas Podolskiin Löwin kritiikki tuntuu usein kohdistuvan juuri Hummelsiin ja muiden herrojen selusta on suojassa. Hummelsista tuntuu, että näin on ollut aina.

– Hyvistä seurajoukkuepeleistäni huolimatta sain odottaa ensimmäisiä maajoukkuetehtäviäni kauan. Minulla on sellainen tunne, että odotin kauemmin kuin muut. En nauti maajoukkueessa samaa luottoa kuin seurassa, Hummels voivottelee.

Maajoukkuejohdon kritiikinsietokyvyssä kohentamista

Hummels kuuluu Saksan uuteen avoimempaan sukupolveen, jossa pelaajat kertovat mieluusti oman mielipiteensä pelillisistä ja taktisista asioista. Tämä ei kuitenkaan Hummelsin mukaan maistu kaikille ja pelaajiin päin kritiikki kohdistuu sitäkin suoremmin.

– Maajoukkueessa kritiikkiä ei katsota hyvällä. Silti minusta tuntuu, että minuun kohdistuva kritiikki on suorempaa ja selväsanaisempaa. Ei minulla silti ole mitään ongelmaa sen kanssa, jos tekemiäni virheitä arvostellaan. Olen kuitenkin itse suurin kriitikkoni, Hummels korostaa.

Haastattelun lopuksi Hummels painottaa, että hänen ja Joachim Löwin välit ovat kunnossa eikä mitään kitkaa ole. Hän ei usko, että olisi saanut valmentajalta EM-kisoissa niin paljon peliaikaa, jos tämä ei luottaisi hänen pelaamisensa tasoon.

loading comments...