Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Sami Khediran MM-kisat vaarassa polvivamman takia

Kirjoittaja: — 16/11/2013

Joachim Löwin sadas maaottelu Saksan maajoukkueen päävalmentajana sujui murheellisissa merkeissä. Joukkue ei onnistunut vieläkään kaatamaan pahaksi peikoksi kasvanutta Italiaa, vaikka pääsikin lähelle osuttuaan vieraskentällä maalikehikkoon peräti kolme kertaa. Saksan edellisestä Italia-voitosta onkin kulunut nyt jo 18 vuotta.

Ikävimpiä uutisia Saksa sai kuitenkin ottelun jälkeen joukkueen lääkäriltä. Saksan tuikitärkeä keskikentän ankkuri Sami Khedira loukkasi polvensa pahasti taklattuaan Italian Andrea Pirloa. Diagnoosi paljasti Real Madridin pelimiehen oikean polven ristisiteiden ja sisäsivusiteiden revenneen ja Khedira on alustavan arvion mukaan poissa kentiltä kuusi kuukautta. La Liga-kausi on näin ollen väistämättä ohi ja on hyvin mahdollista, ettei mies ehdi pelikuntoon myöskään MM-kisoihin mennessä.

– Sami joutuu leikkaukseen, mutta elättelemme vielä toivoa siitä, että hän toipuisi MM-kisojen alkuun mennessä, joukkueen lääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfarth kertoi.

– Se on katkera takaisku Samille ja meille kaikille. Hän on niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin suuri taistelijaluonne. Hän ajattelee aina positiivisesti. Se auttaa häntä ja siksi olen optimistinen, että hän kuntoutuu ajoissa MM-kisojen alkuvihellykseen mennessä. Pidämme peukkuja, että leikkaus menee hyvin ja hän pääsee aloittamaan kuntoutuksen nopeasti, päävalmentaja Löw kommentoi.

Weidenfellerin debyytti lähestyy?

Saksan keskikentän pohjalla on juuri nyt suuria kysymysmerkkejä, sillä myös Bastian Schweinsteiger ja Ilkay Gündogan kärsivät loukkaantumisista. Löw kokeilikin Pep Guardiolan tapaan Milanossa kapteeni Philipp Lahmia keskikentällä, mutta kertoi kokeilun jälkeen kaavailevansa Lahmista yhä oikeaa laitapuolustajaa.

Ottelu päättyi 1-1-tasanumeroihin, mutta Saksan puolustuspeli teki Löwiin vaikutuksen, sillä Italia sai koko pelissä vain kolme tilastoitua maalipaikkaa. Molemmissa maaleissa oli osallisena Dortmund-toppari Mats Hummels. Hummels teki Saksan osuman, mutta hänen harhasyötöstään käynnistyi Italian tasoitukseen johtanut hyökkäys.

Tiistaisessa Englanti-ottelussa saatetaan nähdä Dortmund-vahti Roman Weidenfellerin debyytti, sillä Löw lähetti Kickerin mukaan jo varmat avauksen miehet Manuel NeuerinPhilipp Lahmin ja Mesut Özilin kotiin lepäämään.

loading comments...