Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Maajoukkueen ovi viimein auki Roman Weidenfellerille?

Kirjoittaja: — 02/10/2013

Dortmundin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Roman Weidenfeller on vuosikaudet kuulunut Bundesliigan parhaisiin maalivahteihin, mutta maajoukkuetehtäviin saakka esitykset eivät ole riittäneet. Osasyynä varmasti on ollut myös 33-vuotiaan Weidenfellerin persoona, mutta nyt asiat saattavat olla muuttumassa.

SPORT BILDin tietojen mukaan maajoukkuemanageri Oliver Bierhoff on käynyt useampia keskusteluita Weidenfellerin kanssa viime aikoina ja teema on ollut selkeä: vuoden 2014 MM-lopputurnaus.

Joachim Löwin päävalmentajakaudella maajoukkueessa on ollut mukana useampia maalivahteja, mutta MM-lopputurnausta ajatellen Weidenfellerin nimi saattaa nousta listoilla korkealle – tuskin tosin ykköseksi.

– Kilpailu eri pelipaikoilla on aina ollut meille hyvästä. [Manuel] Neuer on kiistaton numero 1, mutta se ketkä maalivahdit vielä mukaan kutsutaan, sen päävalmentaja päättää tulevien viikkojen aikana, Bierhoff totesi lehdelle yleisellä tasolla.

Weidenfellerin maajoukkuepannan on yleisesti uskottu perustuvan pitkälti jokseenkin kireisiin väleihin päävalmentaja Löwin kanssa. Tosin kaksikon törmäyskurssille joutumisesta on jo pitkän aikaa ja ainakin Löw tuntuu loiventaneen kantaansa.

– Roman on parin kolmen viime vuoden aikana tullut todelliseksi persoonaksi. Hän on yksi Dortmundin joukkueen tukipylväitä. Hän on pelillisesti ja rangaistusalueen hallintaa ajatellen parantanut selvästi ja linjalla [torjumassa] hän on tullut vielä entistä vahvemmaksi, Löw arvioi jo loppukesästä.

loading comments...