Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Braunschweig-kannattajat osoittivat julkisesti tukensa valmentajalleen

Kirjoittaja: — 02/10/2013

Kun joukkue on sarjajumbona saatuaan vain yhden pisteen seitsemästä ottelusta, vaativat seuran kannattajat usein päitä vadille. Monien mielestä liiankin usein. Etenkin, jos seuran maaliero sattuu olemaan 3-18.

Eintracht Braunschweigin fanit ovat kuitenkin toista maata. Jo kaikissa sarjanousijan kotiotteluissa on kuultu, kuinka fanit osoittavat vielä ottelun loppuhetkilläkin äänekkäästi suosiota omilleen ja antavat kannatuslaulujensa kaikua, vaikka edessä häämöttääkin jälleen uusi tappio. Joskus suurinumeroinenkin.

Tänään seuran kannattajat puolestaan kokoontuivat suurella joukolla Eintrachtin harjoituksiin osoittamaan tukea omilleen sekä ennen kaikkea erottamishuhujen pyörteissä olevalle valmentajalleen Torsten Lieberknechtille. Paikalla oli useita satoja faneja. Nähtiin myös itsetehtyjä, valmentajan kuvalla koristeltuja julisteita, joiden tekstinä oli “Einmal Löwe, immer Löwe”, “kerran leijona, aina leijona” – joukkueen lempinimeen viitaten.

Omia ei jätetä

Fanien kanta on selkeä. Valmentajassa ei ole mitään vikaa. Vaikka Braunschweig onkin vaikuttanut ajoittain pelaavansa väärässä sarjassa, eivät leuat painu rintaan vaan ylpeys omista on vahva. Tätä on jalkapallokannattajuus parhaimmillaan. Omien puolella ollaan sarjatasosta ja kerätyistä sarjapisteistä riippumatta.

Torsten Lieberknecht otti joukkueen päävalmentajan tehtävät vastaan toukokuussa 2008 ja pelasti kolmen kierroksen aikana joukkueelle täpärästi paikan vastaperustetussa kolmosbundesliigassa. Kolmessa vuodessa hän teki joukkueesta kakkosliigakelpoisen ja nousu pääsarjaan tapahtui odotettua nopeammin, vain kaksi vuotta myöhemmin.

Ilo oli ylimmillään, sillä olihan Eintracht ehtinyt olla poissa bundesliigasta peräti 28 vuoden ajan eikä konkurssikaan ollut ollut kaukana. Taloudellisessa ahdingossakin kannattajien tuki oli tärkeää, sillä tärkeää roolia seuran pelastustyössä näyttelivät faneille myydyt “elinikäiset kausikortit”, niin taloudellisesti kuin symbolisestikin.

Aika näyttää, kuinka kauan kestää, ennen kuin pääsarjaan palannut Braunschweig saavuttaa kauden ensimmäisen voittonsa. Yhden asian tulokas on kuitenkin jo ehtinyt todistaa: kannattajat eivät omiaan hylkää ja vaikka valmentaja Lieberknecht epäileekin tuskissaan omaa osaamistaan, on hänellä yhä vankkumaton paikkansa seuran fanien sydämissä.

Lähde: Eintracht Braunschweigin twitter-tili.

loading comments...