Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Eintracht Braunschweigilla pian uusi valmentaja?

Kirjoittaja: — 29/09/2013

Kickerin mukaan sarjanousija Eintracht Braunschweigin valmennusvastuussa saattaa tuota pikaa olla uusi mies. Seurassa neljän vuoden ajan pelannut ja pelaajauransa päättänyt Torsten Lieberknecht on valmentanut seuraorganisaatiossa jo vuodesta 2007 alkaen, mutta pitkä pesti voi olla tulossa päätökseensä.

Päävalmentajan tehtävät Lieberknecht otti Braunschweigissa vastaan jo 12.5.2008, mutta sunnuntaisen 0-4-nöyryytyksen jälkeen hänen kerrotaan hyvästelleen joukkueensa pelaajia. Vahvistamattomien huhujen mukaan valmentaja kiitteli pelaajiaan kädestä pitäen ja pahoitteli, ettei voi auttaa heitä enempää.

Stuttgart-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa synkkäeleinen Lieberknecht esiintyi murtuneena miehenä ja vihjasi vahvasti eron suuntaan:

– Vuonna 2008 otin joukkueen huostaani sen ollessa pohjamudissa. Nyt olemme Bundesliigassa ja yritän löytää ratkaisuja ongelmiimme. Mutta mitkään kokeilemani jutut eivät kanna hedelmää.

Päävalmentajan tunnelmat erittäin synkkiä

40-vuotias Lieberknecht antoi myös ymmärtää, ettei seurajohdon luottamuskaan ole enää rajaton.

– Tällaisin aikoina myös seuran vastuuhenkilöt voivat saada monenlaisia ajatuksia. Tämän päivän tappio oli erittäin raskas. Optimismia on juuri nyt vaikea taikoa esiin. Tällainen takaisku laittaa todellakin miettimään, hännänhuipun luotsi synkistelee.

Suoraan kysyttäessä Lieberknecht ei kuitenkaan tehtänsä jättämistä myöntänyt, mutta Braunschweigissa eletään alkuviikosta varmasti jännittäviä aikoja. Suurena yllätyksenä ei voisi pitää, jos kauden kolmannet päävalmentajan potkut annettaisiin juuri sarjanousijan toimistolla.

Alkuasetelma kauteen ei kuitenkaan ollut helppo, sillä Braunschweigin pelaajabudjetti on sarjan pienin ja yli kymmenen ottelun bundesliigakokemus löytyy vain kolmen pelaajan ansioluettelosta. Haastavista lähtökohdista huolimatta yksi piste ja maaliero 3-18 on varmasti enemmän kuin mitä seitsemästä ensimmäisestä pelistä odotettiin.

loading comments...