Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Eintracht Braunschweig valmiina putoamistaisteluun

Kirjoittaja: — 26/01/2014

Sarjajumbo Braunschweig haali syyskauden aikana kokoon 11 pistettä. Erityisen hankalaa joukkueella oli hyökkäyspäässä, sillä 17 ottelussa syntyi vain vaivaiset 10 maalia. Harjoitustauolla valmentaja Torsten Lieberknecht on tehnyt kaikkensa virittääkseen joukkueen taisteluilmeen huippuunsa säilymistaistelua varten.

– Eintracht-geeni on palannut, Lieberknecht kommentoi ja kertoo juuri ennen taukoa napatun Hoffenheim-voiton olleen avainasemassa henkisen vahvuuden lujittumisessa.

Jotta säilymistoive on realistinen, on Braunschweigin saatava kelvollinen startti kevääseen. Syyskauden se aloitti neljän pelin tappioputkella, mutta nyt pisteitä on tultava heti. Viiden ensimmäisen kierroksen aikana, ennen helmikuun loppua, se saa vastaansa neljä putoamiskamppailussa olevaa joukkuetta: Werder Bremenin, Frankfurtin, HSV:n ja Nürnbergin. Pisteet jo Bremenistä sunnuntaina olisivat kullanarvoisia.

Braunschweig yhä aktiivinen pelaajamarkkinoilla

Sarjajumboksi Braunschweigin puolustus piti syksyllä kelvollisesti ja suurin osa tappioista tulikin vain maalin tai kahden erolla. Avausmaalin merkitys oli kuitenkin todella tärkeä, sillä vastustajan onnistuessa tekemään ottelun ensimmäisen osuman, Braunschweig nousi vain kerran tasapeliin, Nürnbergiä vastaan pelatussa 1-1-tasapelissä.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin terävöittää joukkueen laimeaa hyökkäyspeliä. Valmentaja Lieberknecht pyrkii Kickerin mukaan lähestymään kevätkauden haasteita enemmän oman joukkueen vahvuuksien mukaan kuin vastustajiin keskittyen. Päänsärkyä luotsille aiheuttaa se, että Dennis KruppkeGianluca Korte ja Torsten Oehrl ovat loukkaantumisten takia pitkään sivussa. Toistaiseksi ainoa uusi hankinta on ollut heti ensimmäisessä harjoitusottelussaan maalinteossa onnistunut norjalainen Havard Nielsen, mutta lisääkin voi olla tulossa.

– Teemme varmuudella vielä jonkin hankinnan. Meitä ei ole vielä lyöty, sillä karsintapaikkaan on matkaa vain kolme pistettä, Eintracht-manageri Marc Arnold kommentoi Kickerille.

Bild spekuloi sillä, etä Braunschweigin uusi hankinta olisi niin ikään norjalainen, 22-vuotias Abdisalam Ibrahim. Somalialaissyntyinen Ibrahim vapautettiin vastikään sopimuksestaan Manchester Cityn kanssa. Arnold ei kuitenkaan Bildin mutuiluja vahvista.

loading comments...