Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Neuer suomalaisten ykkösvalinta Ballon d’Or -palkinnon saajaksi – Molari oli myös valmentajien suosiossa

Kirjoittaja: — 13/01/2015

Ballon d’Or -palkinnon ympärillä jatkunut kuhina on hiljalleen tulossa päätökseensä. Puretaan vielä äänestystuloksia Bundesliga-pelaajien ja -valmentajien näkökulmasta.

Bayern Münchenin ja Saksan maajoukkueen maalivahti Manuel Neuer jäi tällä kertaa Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin taakse. Neuer kuitenkin keräsi varsin muhevan määrän pisteitä kaikkiaan reilulta 600 äänestäjältä.

Äänestäjien antamat äänet löytyvät eriteltynä täältä.

Esimerkiksi suomalaisäänestäjien mielestä voittaja olisi pitänyt tulla Saksasta. Maajoukkueen kapteeni Niklas Moisanderin, päävalmtenja Mika-Matti Paatelaisen ja mediaa edustaneen Juha Kanervan äänien perusteella Neuer oltaisiin valittu maailman parhaaksi.

Vähemmän yllättäen myös Saksan maajoukkueen kapteeni Bastian Schweinsteiger, päävalmentaja Joachim Löw sekä maan median edustaja olivat kaikki sitä mieltä, että Neuer on maailman paras pelaaja. Muut saksalaisten äänistä jakautuivat Philipp Lahmille ja Thomas Müllerille.

Yhteensä Neuer oli äänestäjien ensimmäinen valinta 82 kertaa. Manuel Neuer valittiin valmentajien toimesta maailman parhaaksi 33 kertaa, mutta pelaajien toimesta vain 18 kertaa.

Myös muutama mielenkiintoinen äänestystulos nähtiin. Esimerkiksi Puolan maajoukkueen kapteeni Robert Lewandowski äänesti Bayern-tovereidensa sijaan maailman parhaaksi pelaajaksi Cristiano Ronaldoa. Schalkea vuodesta 2011 edustanut Itävallan kapteeni Christian Fuchs puolestaan antoi kolmannen äänensä Neuerille, joka ei seuravaihtonsa vuoksi ole kovin suosittu henkilö Gelsenkirchenissä.

Bundesliga-pelaajista ääniä keräsivät myös mm. Arjen Robben (neljänneksi eniten), Thomas Müller (5.), Philipp Lahm (6.) ja Mario Götze (15.) Toni Kroos nappasi ääniä yhdeksänneksi eniten.

Joachim Löw valittiin parhaaksi valmentajaksi. Mies keräsi kaikista äänistä yli kolmanneksen. Pep Guardiola kahmi ääniä neljänneksi eniten.

loading comments...