Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Hoffenheim kärsi karmeasta tuomarivirheestä – Kießling tekee jo haamumaalejakin!

Kirjoittaja: — 18/10/2013

Sami Hyypiän valmentama Bayer Leverkusen haki 1-2-voittonsa myötä pisteet Hoffenheimista ja nousi ainakin yhden yön ajaksi sarjakärkeen, mutta ottelusta riittää polemiikkia vielä pitkäksi aikaa. Leverkusenin jälkimmäinen maali ei nimittäin ollut maali!

Illan kohutilanteessa Leverkusen sai kulmapotkun ja Stefan Kießling puski pallon hiuksenhienosti tolpan ohi maalin sivuverkkoon. Verkossa oli kuitenkin reikä ja niinpä pallo kierähti maalia vartioineen Koen Casteelsin selän taakse. Maalintekijä itse pudisteli aluksi päätään, mutta tuuletti mukana joukkuetovereiden tultua tätä onnittelemaan. Tuomari veikin pallon keskiympyrään.

Myöhemmin tv-kuvassa nähtiin, kuinka avustava erotuomari oli tarkastanut maaliverkon ennen ottelua, mutta hyvin ylimalkaisesti. Ja reikähän siinä oli. Valtava vääryys Hoffenheimia kohtaan ja jopa ottelun uusimisesta on esitetty nyt jo spekulointeja.

Hoffenheimille loppunumerot eivät muutenkaan tee oikeutta, sillä joukkue oli suurimman osan ajasta ottelun hallitseva osapuoli ja esiintyi kaikin puolin pirteästi. Jo ensimmäisellä puoliajalla Hoffenheimilta oli hylätty maali virheellisesti paitsiona.

Sen huono onni vieläpä korostui, kun joukkue sai (kieltämättä helpohkon, sovittelevankin?) rangaistuspotkun muutama minuutti Kießlingin haamumaalin jälkeen. Leverkusen-vahti Bernd Leno torjui hienosti Roberto Firminon ampuman rankkarin, mutta paluupalloflipperissä peliväline kävi peräti kaksi kertaa Leverkusen-maalin tolpassa.

Sisukas kotijoukkue nousi vielä vaihtomies Sven Schipplockin maalivahti Lenon jalkojen välistä (!) puskemalla maalilla iskuetäisyydelle, mutta ei kyennyt loppukirissään enää Leverkusenin rinnalle nousemaan. Loppuvihellystä seurasi lopulta valtava vihellyskonsertti, sananvaihto ja päänpudistelu. Tästä pelistä pestään vielä jälkipyykkiä.

Ai niin, se kolmaskin maali. Leverkusenin 1-0-johtomaalissa ei ollut mitään epäselvää. Joukkue eteni kahdella syötöllä omalta puolustusalueelta koko kentän halki. Gonzalo Castro petasi hyvän tekopaikan Sidney Samille, joka jätti nuoren Niklas Sülen ihmettelemään ja ampui pallon alanurkkaan. Tätä maalia tuskin kukaan enää edes muistaa…

loading comments...