Schalke ja Leverkusen tärkeisiin vierasvoittoihin – Werder Bremen jäi Mönchengladbachin jalkoihin

Kirjoittaja: — 17/12/2014

Bundesligan europaikkataistelussa jyvät alkavat erottua akanoista. Schalke, Borussia Mönchengladbach ja Bayer Leverkusen nappasivat keskiviikkona tärkeät voitot.

Mönchengladbach kuritti Werder Bremeniä maalein 4-1. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Max Kruse vei isännät johtoon rangaistuspotkusta. Gladbach iski uudelleen viitisen minuuttia myöemmin. Oscar Wendt teki loistavan pitkän jouksun lähes puolesta kentästä. Pallo pelattiin ruotsalaiselle rangaistusalueen sisään ja tämä nosti pelivälineen maaliin.

Toisen puoliajan alussa Zlatko Junuzović laukoi vaparista Bremenin maalin päähän. Osuma oli jo miehen kolmas vapaapotkumaali tällä kaudella. Noin varttia myöhemmin Christoph Kramer puski kuitenkin Mönchengladbachin 3-1-johtoon. Branimir Hrgota viimeisteli tyhjään maaliin illan viimeisen maalin Thorgan Hazardin esityöstä.

Schalke nousi Paderbornissa tappioasemasta voittoon. Isännät vastasivat illan ensimmäisestä osumasta. Tai oikeastaan siitä vastasi vierailijoiden puolustus, sillä Kaan Ayhan tuikkasi pallon vahingossa omaan maaliin 31. minuutilla. Kuninkaansiniset nousi tasoihin hieman ennen taukovihellystä, kun Eric Maxim Choupo-Moting täräytti irtopallon rangaistusalueen ulkopuolelta alanurkkaan. Schalken voittomaali syntyi toisella puoliajalla, kun Roman Neustädter puski etutolpalta Christian Fuchsin pitkän sivurajaheiton maaliin.

Bayer Leverkusen nappasi tärkeän vierasvoiton Hoffenheimia vastaan. Kotijoukkue oli alakynnessä melko pitkälti koko ottelun ajan, ja lopulta Stefan Kießling iski 79. minuutilla Leverkusenille voittomaalin todella näyttävän kuvion päätteeksi.