Mönchengladbach ei antanut armoa sarjanousijalle

Kirjoittaja: — 20/09/2013

Sarjajumbo Braunschweigin tuska jatkuu, sillä Mönchengladbachin sataprosenttinen kotisaldo sai jatkoa komean 4-1-voiton myötä. Isännät olivat ottelussa selvästi vieraitaan edellä ja voittonumerot olisivat voineet olla tylymmätkin.

Komean avausmaalin iski ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon päässyt ruotsalainen laitapuolustaja Oscar Wendt. Vasenjalkainen Wendt nousi rohkeasti laidaltaan, harhautti puolustajan ja ampui huonommalla jalallaan pallon takatolpan juureen. Vielä ennen taukovihellystä Raffael tuplasi johdon puskemalla Max Krusen keskityksen maaliin.

58. peliminuutilla Braunschweig nousi uudestaan maalin päähän Wendtin harhasyötön myötä. Marco Caligiuri jako pallon Mirko Bolandille, jonka kuti upposi Marc-André ter Stegenin selän taakse. Maalista itseluottamusta saaneet vieraat pelasivat tämän jälkeen ottelun parasta peliään, mutta vajaata varttia myöhemmin Caligiuri rikkoi Juan Manuel Arangoa rangaistuspotkun arvoisesti.

Gladbachin pilkkuspesialisti Filip Daems, jolla on seurassaan sadan prosentin onnistumistarkkuus, oli tänään sivussa, joten Kruse laukoi pallon maaliin. Ja vain muutama minuutti tästä, niin Braunschweig-vahti Marjan Petkovic sylkee Krusen laukauksen eteensä ja Raffaelilla on helppo homma laittaa paluupallo maalin perukoille.

Vielä yliajalla sadatta bundesliigaotteluaan pelannut norjalainen Harald Nordtveit tykitti kaukolaukauksen maalin pystypuuhun, mutta taululle jäivät lukemat 4-1. Mönchengladbach on nyt voittanut neljä viimeistä peliään Braunschweigia vastaan yhteismaalierolla 24-3.

Mönchengladbachin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka otti viidennen varoituksensa kuudennessa ottelussaan, ja ehti ensimmäisenä bundesliigapelaajana pelikieltoon tällä kaudella pelkästään keltaisten korttien voimin.