Schalke ja Dortmund voittoihin Mestarien Liigassa

Kirjoittaja: — 02/10/2013

Molemmat tiistaina pelanneet saksalaisseurat voittivat ottelunsa Mestarien Liigassa ja ovat ison askeleen lähempänä jatkopaikkaa. Erityisesti Schalken tilanne näyttää hyvältä, sillä sen plakkarissa on kahden kierroksen jälkeen täydet kuusi pistettä.

Toipunut Draxler ratkaisijana

Schalken kokoonpano ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Felipe Santana nousi avauskokoonpanoon keskuspuolustajaksi Joel Matipin tilalle ja Julian Draxlerin toipuminen pelikuntoon pudotti Christian Clemensin penkille. Kevin-Prince Boateng jatkoi kärjessä Ádám Szalain sijasta.

Ottelusta muodostui tasainen vääntö, jossa kumpikaan joukkue ei ottanut sen suurempia riskejä. Maalipaikoilla ei missään nimessä herkuteltukaan ja vähäisetkin yritykset menivät ohi tolpan väärältä puolelta. Lähimmäksi maalintekoa pääsi ensimmäisenä Roman Neustädter, jonka veto vastapalloon tärähti ylärimaan. Melkein heti perään Schalke sai kulmapotkun, joka lopulta johti ottelun ainoaan maaliin. Baselin tähtipelaaja Valentin Stocker purki kulmurin epäonnekseen suoraan Julian Draxlerin jalkoihin ja Draxler kiskaisi 22 metristä Schalkelle komealla volleylla 0-1-voittomaalin.

Greenpeacen protesti keskeytti pelin hetkeksi

Huonoja uutisia Schalkelle koitui perulaistähden Jefferson Farfánin loukkaantumisen myötä. Farfan loukkasi vasemman nivusensa aivan avausjakson lopulla ja hänet otettiin kentän sivuun jo ennen taukovihellystä. Jo ennen ottelun alkua tiedotettiin Leon Goretzkan liittyneen Schalken jo valmiiksi pitkälle sairaslistalle. Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Harjoitusvahvuuteen nimittäin ovat kuitenkin palanneet pitkäaikaispotilaat Kyriakos Papadopoulos ja Christian Fuchs. Lisäksi kauden ensimmäiset peliminuuttinsa Schalken paidassa pelasi tänään 77. minuutilla kentälle vaihdettu Sead Kolasinac.

Ottelun erikoisuus oli jo noin viiden minuutin kohdalla tapahtunut Greenpeacen ympäristöaktivistien mielenilmaus. Aktivistit pudottivat pitkän sivun katsomon ylle valtavan keltaisen lakanan, jossa oli teksti “Don’t foul the arctic”. Protesti oli suunnattu Schalken pääsponsoria, venäläistä energiajättiä Gazpromia vastaan. Muutama aktivisti myös laskeutui vaijerien varassa pelikentällä. Ottelua päästiin kuitenkin jatkamaan noin viiden minuutin keskeytyksen jälkeen.

Schalke johtaa lohkoa kahden kierroksen jälkeen kuudella pisteellään. Kolmessa pisteessä on tässä vaiheessa sekä Basel että Chelsea. Schalke kohtaa seuraavaksi tuplaottelussa lohkon ennakkosuosikin Chelsean. Ensin pelataan Gelsenkirchenissä, 22. lokakuuta.

Dortmund palasi päiväjärjestykseen

Dortmund oli kotonaan Olympique Marseillea vastaan käytännössä pakkovoiton edessä ja tekikin työtä käskettyä kaatamalla ranskalaiset maalein 3-0. Täysiä vastaantulijoita vieraat eivät missään nimessä olleet, vaan hallitsivat mm. ottelun kaksinkamppailu- ja pallonhallintatilastoa. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain kotijoukkue eikä ensimmäistä täyttä Mestarien Liigan otteluaan pelannutta maalivahti Mitchell Langerakia edes koeteltu kunnolla.

Vaarallisimmillaan Dortmund oli vastahyökkäyksissä ja tällaisesta syntyi myös joukkueen avausmaali ottelun 19. minuutilla. Keltainen vaara vyöryi voimalla läpi kentän miltei viidessä sekunnissa. Henrikh Mkhitaryan petasi avopaikan Mestarien Liiga-tulokkaalle Erik Durmille, joka jatkoi pallon vielä epäitsekkäästi Robert Lewandowskille. Puolalaiselle oli helppoakin helpompi työ viedä isännät johtoon.

Toista maalia saatiin odottaa 52. minuutille. Dortmund sai vapaapotkun lähes puolestakentästä, jonka Marco Reus roikotti verkon pohjille. Mats Hummels häiritsi maalin edessä maalivahti David Mandandaa, joka kieltämättä näytti tilanteessa todella avuttomalta. Helppo maali.

Loppunumerot 3-0 isännille viimeisteli jälleen Lewandowski Reusin kaatamisesta vihelletystä rangaistuspotkusta. Vieraiden kiri jäi pahasti tuhnuksi ja Dortmund oli lähempänä neljättä osumaa kuin vieraat kavennusta.

Tulevassa tuplaottelussa Dortmund kohtaa lohkoa puhtaalla pelillä johtavan Arsenalin. Ensimmäinen kohtaaminen järjestetään 22.10. Lontoossa.