Dortmund vahvoilla jatkoon, Schalkella nihkeä vierasreissu

Kirjoittaja: — 27/11/2013

Borussia Dortmund onnistui tekemään, mitä vaadittiin ja puristi Napolista vaaditun pakkovoiton. Vauhdikas ottelu meni pääpiirteittäin Dortmundin hallinnassa, mutta aseeton ei ollut Napolikaan. Dortmundin ratkaisu toppariongelmaan oli laskea Sven Bender puolustuslinjaan ja laittaa loukkaantumisestaan toipunut Sebastian Kehl avauskokoonpanoon keskikentälle.

Avausmaalin viimeisteli rangaistuspotkusta jo pelin 10. minuutilla Marco Reus. Reus oli lähellä kaunistellla numeroita myös vapaapotkusta, mutta Napolin maalivahti Pepe Reina venyi hienoon pelastukseen. Reina otti ensimmäisellä puoliajalla selkeän niskalenkin Robert Lewandowskista, jolle Henrikh Mkhitaryan järjesteli liukuhihnalta tekopaikkoja. Napolin parhaasta tekopaikasta vastasi avausjaksolla José Callejón, joka sijoitti pallon Dortmund-maalin tolppaan.

Toisella jaksolla Napoli joutui avaamaan peliään ja Dortmund pääsi vihdoin kunnollisiin vastahyökkäyksiin. Reus ja Jakub Blaszczykowski kuitenkin tuhlasivat loistavat tekopaikkansa. Vauhti lisääntyi sitä mukaa, mitä pidemmälle toinen jakso eteni ja sitkeän yrityksen jälkeen Dortmundin hyökkäys tuotti myös tulosta. Isännät tulivat muutamissa sekunneissa omalta alueelta kuudentoista rajalle ja Blaszczykowski jatkoi Reusin hyvän syötön vastaan tulleen Reinan jalkojen välistä maaliin.

Napoli onnistui vielä kaventamaan, kun vaihtomies Lorenzo Insigne hyödynsi kapteeninnauhaa kantaneen Kehlin pahan harhasyötön. Kiri kuitenkin tyrehtyi, kun Blaszczykowskin korvannut Pierre-Emerick Aubameyang onnistui omassa vastahyökkäyksessään ja viimeisteli loppunumeroiksi 3-1.

Lohkon toisessa ottelussa Arsenal löi Marseillen Jack Wilsheren kahdella maalilla 2-0. Näin Arsenal on lohkon kärjessä kolme pistettä ennen Dortmundia ja Napolia. Dortmundille riittää jatkopaikkaan voitto Marseillesta vieraskentällä, mutta vähempikin voi riittää.

Basel kipusi Schalken niskan päälle

Schalke puolestaan joutui Steaua Bukarestin vieraaksi ilman flunssaista Julian Draxleria ja polvivaivaisena Müncheniin hoidettavaksi matkustanutta Kevin-Prince Boatengia. Taitovaje joukkueen keskikentällä oli näin melkoinen ja avausjakso Romaniassa nyhjättiinkin ilman maaleja. Schalke-maalia vartioinut Ralf Fährmann sai venyä kertaalleen huippupelastukseen Federico Piovaccarin yritettyä maalia lähietäisyydeltä. Schalken Jefferson Farfan puolestaan sai kerran pallon maaliinkin saakka, mutta tuomarist katsoi pallon käyneen yli päätyrajan.

Schalke hallitsi lumisateessa pelattua ottelua, mutta tietty määrätietoisuus maalipaikoissa oli pahasti kateissa. Niinpä joukkue jäi toisellakin jaksolla maaleitta. Steaua Bukarestkaan ei onnistunut verkkoja heiluttamaan, joten pisteet menivät jakoon.

Chelsea hävisi samaan aikaan toistamiseen tällä kaudella Baselille. Sankariksi nousi tälläkin kertaa 1-0-voittomaalin ampunutegyptiläinen Mohamed Salah. Tappiostaan huolimatta Chelsea on jo varma jatkoonmenijä. Steauan jatkomahdollisuudet ovat puolestaan karisseet. Päätöskierroksella Schalke kohta kotikentällään FC Baselin. Schalken on pakko kaataa sveitsiläisryhmä jatkoon edetäkseen. Baselille riittää tasapelikin.