Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tuhlailu meinasi kostautua – viimeinen vartti toi Dortmundille pelastuksen Revierderbyssä

Kirjoittaja: — 28/02/2015

Borussia Dortmundin ja Schalken välinen paikallisottelu Signal Iduna Parkilla oli Bundesligan lauantain kohokohta. Koko ottelun liukuhinalta paikkoja luonut Dortmund onnistui vasta 78. minuutilla rikkomaan kuparisen. Schalke hävisi lopulta 3-0.

Kotijoukkue dominoi ensimmäistä puoliaikaa täysin. Jo neljännellä minuutilla Pierre-Emerick Aubameyang pääsi laukaisupaikkaan, mutta viime otteluissa edukseen esiintynyt nuori Schalke-vahti Timon Wellenreuther venyi hyvään torjuntaan.

Hetkeä myöhemmin Wellenreuter kompasteli hieman vastaantulossaan, mutta Aubameyang ei ollut tarpeeksi terävänä viimeistelynsä kanssa hyödyntääkseen tilanteen, ja pallo kimposi lopulta puolustajan kautta kulmapotkuksi.

Shinji Kagawa sai reilun vartin pelin jälkeen nostettua pallon Wellenreuterin ylitse, mutta peliväline pomppi maalin ohi. Hetkeä aiemmin Marco Reus kokeili pommittaa Henrikh Mkhitaryanin keskityksen suoraan ilmasta maaliin samoin tuloksin.

Noin 25 minuutin kohdalla Aubameyangille avautui taas todellinen huippupaikka. Kagawa antoi läpisyötön Reusille, joka siirsi pelivälineen Wellenreuterin ohi Aubameyangille, jolla oli edessään enää hätiin ehtinyt Matija Nastasic. Jotenkin gabonlainen onnistui laukomaan pallon suoraan serbin jalkoihin. Jatkotilanteesta Wellenreuter venytti Reusin laukauksen alakulmasta.

Schalke oli täysin köysissä. Reus pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pallo pomppasi Roman Neustädterin päästä ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Reus pääsi väkevän kuljetuksen päätteeksi laukomaan vapaasti noin 10 metristä, mutta kuti painui tolpan juuresta ohi.

Schalken peli ei juuri parantunut toisella puoliajalla ja paine pysyi edelleen vierailijoiden maalilla. Dortmundin ensimmäinen kunnon tilanne toisella puoliskolla avautui Reusille, joka rynnisti läpiajoon, mutta jälleen Wellenreuter sai torjuttua.

Ensimmäistä derbyään pelannut Wellenreuter jatkoi huikeita otteitaan. Mkhitaryan pääsi livahtamaan karkuun, mutta viimeistely-yritys kilpistyi Schalke-vahdin jalkoihin.

Noin vartti ennen päätösvihellustä Kuninkaansinisten selkäranka katkesi. Mats Hummelsin pitkän avauksen seurauksena pallo pomppi hieman onnekkaastikin Aubameyangille, joka raivasi itselleen tilaa, ja tällä kertaa laukaus painui varmasti alakulmaan.

Lisää seurasi vain hetkeä myöhemmin. İlkay Gündoğan katkaisi keskialueella Schalken hyökkäykseen lähdön. Mies jatkoi juoksuaan ja sai pallon lopulta takaisin itselleen oikealle laidalle, mistä Gündoğan laittoi nappisyötön maalin eteen Mkhitaryanille, joka liukui pelivälineen maaliin.

3-0-osuma oli valitettava loistavan ottelun pelanneen Wellenreuterin kannalta. Nuorukainen jäi aikailemaan pallon kanssa, ja Reus rynnisti paikalle, riisti pallon ja teki maalin. Lisämaaleja ei enää nähty.

Voitto oli Dortmundille jo neljän perättäinen. Joukkue on enää kahdeksan pisteen päässä neljännestä sijasta. Schalke on viidentenä.

Toimittajan sana

Aivan loistava ottelu Dortmundilta. Tosin viimeistely ontui pahemman kerran. Vaikka erityisesti Reus ja Aubameyang tuhlailivat tänään paikkoja, kuuluivat kaverit myös ehdottomasti ottelun parhaimmistoon. Lisäksi joukkueen keskikenttä toimi tänään moiteettomasti. Maininta pitää antaa myös stabiilin ottelun pelanneelle Hummelsille, joka oli myös käynnistelemässä voittomaalia.