Schalke hävisi kotonaan, Dortmundille tärkeä voitto

Kirjoittaja: — 23/10/2013

Ruhrin alueen ja Lontoon joukkueiden pisteet menivät tiistai-iltana Mestarien Liigassa tasan. Borussia Dortmund kaatoi Arsenalin Lontoossa maalein 2-1 ja Chelsea puolestaan kukisti Gelsenkirchenissä Schalken tylyin numeroin 0-3.

Fernando Torres kuritti Schalkea

Schalke oli voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan ja lähtikin peliin hyvistä asemista sarjakärjestä. Nyt vastassa oli kuitenkin lohkon ykkössuosikki Chelsea. Kauan ei tarvinnutkaan odotella, ennen kuin lontoolaisvieraat siirtyivät jo 0-1-johtoon. Maalinteossa kunnostautui kukapas muu kuin Fernando Torres, joka oli unohtunut kulmapotkussa takatolpalle puskemaan maalin sisään. Schalke ei avausjaksolla paikoilla herkutellut eikä Ádám Szalain kärjessä korvannut Kevin-Prince Boateng tuntunut oikein pääsevän elementtiinsä.

Kun toinen jakso oli vanhentunut reilun varttitunnin, vierasjoukkue onnistui kaksinkertaistamaan johtolukemansa. Asialla oli jo toistamiseen Fernando Torres, joka jo jakson alussa puski pallon ylähirteen. Maalissa Schalken Max Meyer menetti pallon keskialueella ja nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Oscar löysi keskeltä Torresin, joka ei paikassaan erehtynyt. Vielä hetki ennen loppua belgialainen Eden Hazard viimeisteli loppulukemiksi tylyt 0-3.

Lohkon toisessa ottelussa Basel ja Steaua Bukarest tasasivat pisteet maalein 1-1. Näin lohkon kärjessä ovat tasapisteissä Chelsea ja Schalke, kaksi pistettä Baselia edellä. Seuraavalla kierroksella Schalke on kovan haasteen edessä yrittäessään hakea revanssia Lontoosta sen tänään murskanneelta Chelsealta..

Robert Lewandowski Dortmundin sankarina

Borussia Dortmund oli saanut tärkeitä vahvistuksia kokoonpanoonsa, kun maaottelutauolla vaivojaan parannelleet Marcel SchmelzerNuri Sahin ja Marco Reus olivat palanneet kokoonpanoon. Reus ja Sahin tosin pelasivat jo viikonlopun bundesliigaottelussa. Keltapaidat puolustivat todella kurinalaisesti eikä Arsenal tahtonut päästä maalipaikkoihin millään ilveellä.

Ottelun avausmaali syntyi noin 15 minuutin pelin jälkeen. Reus taisteli pallon sinnikkäästi pois Aaron Ramseylta, pallo ajautui Robert Lewandowskille ja tämän syöttö löysi Henrikh Mkhitaryanin, jonka laukaus kuudentoista rajalta yllätti Arsenal-vahti Wojciech SzczesnynMaalin jälkeen kuitenkin Arsenal pääsi koko ajan paremmin pelin mukaan ja se pystyikin tasoittamaan ottelun hiukan ennen taukovihellystä Olivier Giroudin hyödynnettyä kylmäverisesti vieraiden puolustuksen sekoilun.

Dortmundin 2-1-voittomaali syntyi noin kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä vastahyökkäyksestä. Kevin Großkreutz spurttasi oikealta laidalta ylös ja löysi tarkalla keskityksellään rangaistusalueelta Lewandowskin, joka oli valmis astumaan ottelun sankarin saappaisiin. Tärkeät kolme pistettä matkasivat Dortmundiin.

Voitto teki Dortmundin jatkohaaveille todella hyvää. Kolmen kierroksen jälkeen se on lohkon kärjessä tasapisteissä Arsenalin ja Napolin kanssa. Napoli kukisti omassa ottelussaan Marseillen vieraskentällä maalein 2-1 ja jatkopaikka alkaakin olla jo ranskalaisten ulottumattomissa. Seuraavalla kierroksella Arsenal tekee vastavierailun Dortmundiin.