Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

CL-ennakko: Marseille-Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 11/12/2013

Borussia Dortmundilla on Bayer Leverkusenin ja Schalken tapaan Mestarien Liigan lohkovaiheen päätöskierroksella edessään pakkovoiton paikka. Mikäli Dortmund voittaa Marseillessa, on se varmuudella pudotuspelivaiheessa. Tosin tasapeli tai jopa tappiokin voi sille riittää, jos Arsenal hakee pisteitä Napolista. Marseille on hävinnyt kaikki lohkovaiheen ottelunsa, joten sille peli on merkityksetön.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Marseille:
Mathieu Valbuena
André Ayew
Nicolas Nkoulou (pelikielto)
Alaixys Romao (pelikielto)

Borussia Dortmund:
Neven Subotic
Mats Hummels
Marcel Schmelzer
Ilkay Gündogan
Sven Bender
Nuri Sahin

Viimeiset ottelut

22.11. Ajaccio-Marseille 1-3 (Payet, Gignac, Thauvin)
26.11. Arsenal-Marseille 2-0
29.11. Marseille-Montpellier 2-0 (Thauvin, Khalifa)
3.12. Lille-Marseille 1-0
6.12. Marseille-Nantes 0-1

23.11. Borussia Dortmund-Bayern München 0-3
26.11. Borussia Dortmund-Napoli 3-1 (Reus, Blaszczykowski, Aubameyang)
30.11. Mainz-Borussia Dortmund 1-3 (Lewandowski 2, Aubameyang)
3.12. Saarbrücken-Borussia Dortmund 0-2 (Schieber, Hofmann)
7.12. Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 0-1

Seuraa heitä

Florian Thauvin, Marseille: 20-vuotias Thauvin saapui Marseilleen syyskuussa Lillestä. Pojankloppi on nakutellut kovia tehoja Ranskan nuorisomaajoukkueissa ja myös Ligue 1:ssä on viime aikoina kulkenut erinomaisesti. Nyt Thauvin on astunut isoihin saappaisiin Mathieu Valbuenan sairasloman ajaksi. Jos peliesitykset jatkuvat samanlaisina, ei Ranskan A-maajoukkuekutsuakaan tarvinne kovin kauaa odotella.

Kevin Großkreutz, Borussia Dortmund: Oli pelipaikka mikä tahansa, voi Großkreutz olla varma siitä, että vastuu on iso. Jürgen Kloppin ehdoton luottomies on ollut alkukauden ajan koko Bundesliigan parhaita laitapuolustajia. Nyt, Lukasz Piszczekin kuntouduttua pelipaikka saattaa löytyä hieman ylempää, mutta ei ole mitään syytä epäillä, että Großkreutzin taso tämän myötä putoaisi. Päinvastoin, miehen kontribuutio hyökkäyssuuntaan kasvaisi vain aiempaa isommaksi. Jokerikortti pelipaikaksi voi olla topparintontti, joka ei ole Großkreutzille erityisen tuttu, mutta hätä on pelipaikalla kaikkein suurin.

Arvio

Dortmundin viime viikkoihin mahtuvat kitkerät sarjatappiot Bayern Müncheniä ja Bayer Leverkusenia vastaan, mutta Mestarien Liigan edellisen kierroksen kotivoitto Napolista takasi, että sen jatkopaikka on jälleen omissa käsissä. Voitto Marseillesta riittää varmuudella jatkoon.

Lokakuun alun kotipelissään Dortmund nujersi Marseillen maalein 3-0 Robert Lewandowskin kahdella ja Marco Reusin yhdellä maalilla. Kaudelta 2011-2012 Marseille on kuitenkin jättänyt Dortmund-faneille ikävämpiä muistoja, sillä tuolloin ranskalaiset löivät keltapaidat kahteen otteeseen. Sen jälkeen on ollut nihkeämpää, sillä Marseillella on Mestarien Liigasta alla nyt jo kahdeksan ottelun tappioputki.

Jos on Dortmundilla ollut viime aikoina runsaasti loukkaantumishuolia, niin täysin ei niiltä ole säästynyt Marseillekaan. Poissa on tänään joukkueen suurin tähti Mathieu Valbuena. Lisäksi pelikielto pitää syrjässä Ligue 1:ssä täydet minuutit kauden aikana kellottaneet afrikkalaiset Nicolas Nkouloun ja Alaixys Romaon. Joukkueen pienimuotoinen kriisi kärjistyi lauantaina, kun seurajohto antoi kenkää Marseillen viime kaudella hopealle valmentaneelle Elie Baupille. Ranskan liigassa viidentenä olevan joukkueen valmennusvastuun otti loppuvuoden ajaksi seuran urheilutoimenjohtaja Jose Anigo.

Dortmundin hyökkäyspää on säilynyt pahemmilta loukkaantumisilta ja Marco Reuskin palannee takaisin kokoonpanoon. Puolustuslinjassa on kuitenkin yhä yksi iso kysymysmerkki: Kuka puolustaa Sokratiksen toppariparina? Manuel Friedrich on europeleissä pelikelpoinen vasta vuodenvaihteen jälkeen ja Napoli-pelissä miestä tuurannut Sven Bender on nyt loukkaantuneena. Yksi vaihtoehto on laskea Kevin Großkreutz puolustuslinjaan ja Henrikh Mkhitaryan keskikentän pohjalle, mutta päätös saattaisi häiritä keskikentän tasapainoa. Tämä ratkaisu olisi luonteva, jos Nuri Sahin ehtisi odotusten vastaisesti sittenkin ajoissa pelikuntoon.

Luontaisia topparivaihtoehtojakin on tarjolla ainakin kaksi. Kokenut 31-vuotias Oliver Kirch pelasi hyvin cup-ottelussa kolmosliigan Saarbrückeniä vastaan, mutta luottaako Jürgen Klopp sittenkään miehen tasoon riittävästi? 20-vuotias Koray Günter odottanee myös vesi kielellä tilaisuuttaan, mutta nuorukaisen kokemus Dortmundin ykkösjoukkueesta on toistaiseksi minimaalinen kaksi peliminuuttia.

Dortmund toivoo varmasti, ettei Marseillen kohdalla taika voitosta heti valmentajanvaihdoksen jälkeen tule toteutumaan. Suosikkina Kloppin miehistö otteluun lähtee loukkaantumisistaan huolimatta. Dortmundille vakuuttava 3-0-vierasvoitto ja jatkopaikka plakkariin.

Oletetut avauskokoonpanot

Marseille: Steve Mandanda; Rod Fanni, Lucas Mendes, Souleymane Diawara, Jeremy Morel; Mario Lemina, Gianelli Imbula, Benoit Cheyrou; Florian Thauvin, André-Pierre Gignac, Jordan Ayew
Borussia Dortmund: Roman Weidenfeller; Lukasz Piszczek, Koray Günter, Sokratis, Erik Durm; Kevin Großkreutz, Sebastian Kehl; Jakub Blaszczykowski, Henrikh Mkhitaryan, Marco Reus; Robert Lewandowski

loading comments...