Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Schalke löi Dortmundin paikallisottelussa

Kirjoittaja: — 27/09/2014

Kuudennen kierroksen ehdoton helmi oli Ruhrin derby Gelsenkirchenissä. Schalke oli Borussia Dortmundia parempi maalein 2-1.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan melko tasapäistä kirmaamista päädystä toiseen. Maalipaikkoja ei ollut montaa, mutta pallo löysi kuitenkin kolmesti tiensä verkon perukoille.

Ensimmäinen maali oli Schalken Joël Matipin käsialaa. Dennis Aogo antoi kulmapotkun pilkun kohdille yli laiskasti puolustaneen Mats Hummelsin, ja Matip puski pallon voimalla maaliin.

Toinen maali syntyi reilu kymmenen minuuttia myöhemmin. Dortmundilla oli jälleen yllättävän pahoja ongelmia kulmapotkutilanteessa. Roman Weidenfeller torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Adrián Ramosin purki pallon suoraan vierailijoille, ja lopulta peliväline päätyi Eric Maxim Choupo-Motingille, joka laukoi alakulmaan.

Dortmund pääsi peliin mukaan vain pari minuuttia myöhemmin. Ramos paikkasi hieman virhettään lähettämällä hienon poikittaispallon Pierre-Emerick Aubameyangille, joka viimeisteli suoraan syötöstä pompun kautta takakulmaan.

Toisella puoliajalla peli jatkui vaudikkaana. Ciro Immobile pääsi kokeilemaan noin 20 metristä, mutta Ralf Fährmann sai näppinsä väliin. Pari minuuttia myöhemmin Klaas-Jan Huntelaar jatkoi pallon takaviistoon Kevin-Prince Boatengille, mutta miehen sijoitus viuhui hieman maalin ohi.

Ottelun edetessä Schalke vetäytyi enemmän puolustuskantaan. Dortmund pääsi luomaan painetta, mutta vaaralliset paikat jäivät uupumaan. Joko viimeistely tai ratkaiseva syöttö olivat luokattomia.

Toisen puoliajan paras paikka tuli Schalkelle ottelun lisä-ajalla. Weidenfeller torjui vaivoin Huntelaarin yrityksen. Dortmundin loppukiri jäi lopulta todella vaisuksi, ja näin Schalke nappasi itselleen ison voiton.

Toimittajan sana

Suuri voitto Schalkelle. Tänään joukkueen puolustus ei vuotanut, vaikka toki osakiitos menee vierailijoiden surkealle hyökkäyspelille. Keskikenttä oli täysin kotijoukkueen hallussa koko ottelun ajan, mistä kiitos menee Boatengille ja Aogolle. Schalken peli ei hyökkäyssuuntaan ollut mitään ilotulitusta, mutta erikoistilanteet toivat sille tarvittavat maalit. Ottelussa oli derbyn luonteen mukaisesti enemmän vauhtia kuin ajatusta, joten tämän pelin perusteella on paha ennakoida mihin suuntaan Schalke on pelillisesti menossa. Se on kuitenkin varmaa, että joukkue sai tästä voitosta rutkasti itseluottamusta!

Hummelsin paluu Dortmundin takalinjoille ei muuttanut joukkueen puolustuspeliä. Ainakaan parempaan suuntaan. Kummatkin maalit menivät puolustuksen koomailun piikkiin, ja kaiken huipuksi itse Hummels oli lähietäisyydellä todistamassa ensimmäistä osumaa. Hyökkäyspelin tehottomuudesta ei tarvinne sanoa enempää. Dortmund kaipaa kipeästi vahvistuksia lasaretista!