Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Schalke 04 – Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 26/09/2014

Bundesligassa pelataan lauantaina kuusi ottelua, mutta yksi niistä on ylitse muiden. Takkuisasti kautensa aloittaneet Schalke 04 ja Borussia Dortmund kohtaavat toisensa Veltins-Arenalla Gelsenkirhenissä kello 16:30.

Poissaolot

Schalke 04
Julian Draxler (pelikielto)
Benedikt Höwedes (loukkaantuminen)
Felipe Santana (loukkaantuminen)
Kaan Ayhan (loukkaantuminen)
Sead Kolašinac (loukkaantuminen)
Leon Goretzka (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Sideny Sam (epävarma)

Borussia Dortmund
Sebastian Kehl (loukkaantuminen)
Oliver Kirch (loukkaantuminen)
Ilkay Gündoğan (loukkaantuminen)
Nuri Şahin (loukkaantuminen)
Henrikh Mkhitaryan (loukkaantuminen)
Marco Reus (loukkaantuminen)
Jakub Błaszczykowski (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Schalke 04
Werder Bremen – Schalke 04 0-3 (1. Bundesliga)
Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 2-2 (1. Bundesliga)
Chelsea – Schalke 04 1-1 (Mestarien liiga)

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 2-2 (1. Bundesliga)
1. FSV Mainz 05 – Borussia Dortmund 2-0 (1. Bundesliga)
Borussia Dortmund – Arsenal 2-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu
25.3.2014 Borussia Dortmund – Schalke 04 0-0

Arvio

Ennen ottelun arviointia on hyvä muistuttaa, että kyseessä ei ole yksi peli muiden joukossa. Schalken ja Borussia Dortmundin välinen taisto on yksi Euroopan suurimmista paikallisotteluista. Saksassa joukkueiden kohtaamista kutsutaan kaikkien derbyjen äidiksi. Kun ottelu potkaistaan käyntiin sarjasijoituksilla ei ole merkitystä. Kentällä on kaksi seuraa joiden välinen kilpailu juurtaa juurensa aina 1920-luvulle asti. Oli tulos lauantaina mikä tahansa, kannattajien välinen taistelu kunniasta jatkuu hamaan tulevaisuuteen asti. Ja se tulee näkymään katsomossa.

Ylläolevaa poissaolijoiden listaa tutkailemalla pääsee jo vihille siitä kuinka vaikeasta asetelmasta joukkueet lähtevät huomiseen taistoon. Kummankin kone on lähtenyt yskähdellen käyntiin. Loukkaantumiset ovat aiheuttaneet ongelmia hyökkäys -ja puolustuspäässä, mistä kertoo se, että sekä Dortmund että Schalke ovat päästäneet yhdeksän osumaa ja joukkueiden maalierot ovat pakkasen puolella. Otteluruuhka on kuormittanut avainpelaajia, joten lauantaina tuskin nähdään tasollisesti kaikkien aikojen parasta derbyä.

Vierailijoiden rosterista löytyy kuitenkin sen verran leveyttä, että se saa jalkeille ihan kohtalaisen porukan. Muutamista onnistumisista huolimatta sellaiset pelaajat kuten Ciro Immobile ja Adrián Ramos ovat jääneet fanien hampaisiin eräänlaisina joukkueen alakuloisuuden symboleina, joten nyt jos koskaan kyseisillä hyökkääjillä on mahdollisuus loistaa. Shinji Kagawan kaksi edellistä ottelua ovat menneet penkin alle. Nyt japanilaisen on nostettava tasoa, sillä maalipaikkojen luominen tulee olemaan paljon hänen harteillaan.

Mats Hummelsin paluu keltapaitojen puolustuksen johtohahmoksi saattaa parantaa koko joukkueen kenttätasapainoa. Paikallisottelun luonteen huomioiden kapteenin vaikutusta ei kannata aliarivoida,

Kotijoukkueen materiaali on loukkaantumisistakin huolimatta kohtalainen, mutta se häviää silti Dortmundin vastaavalle. Klass-Jan Huntelaar on hyökkäyspään poissaolojen vuoksi erittäin ratkaisevassa roolissa. Sidney Samin pelaaminen on vielä epävarmaa. Max Meyer aloittanee kymppipaikalla, joten nuorukaisella on mahdollisuus pelata itsensä Schalke-fanien sydämmiin. Toisaalta myös vastuu tilanteiden luomisesta on suuri.

Schalke lienee yksi niistä joukkueista, joita vastaan Dortmund ei välttämättä ole pakotettu ottamaan pallonhallintaa. Voi olla, että kotijoukkue on pahasti helisemässä keltapaitojen vastahyökkäyksien kanssa. Schalken laitojen puolustaminen on ollut hakusessa, ja etenkin Christian Fuchs saa olla tarkkana Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa. Ei olisi ihme, mikäli ratkaisu syntyisi itävaltalaisen laidalta.

Toisaalta, mikäli Jürgen Klopp ei saa vierailijoiden puolustuslinjoja kuntoon, saattaa Dortmund olla hätää kärsimässä, kun Kuninkaansiniset painaa päälle kotiyleisön innoittamana.

Borussia Dortmund on suosikki, vaikka ottelu pelataankin Gelsenkirchenissä. Alkukauden perusteella ottelusta voisi povata maalirikasta, mutta Hummelsin paluulla saatta olla merkittävä vaikutus.

loading comments...