Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Borussia Dortmund – Schalke 04

Kirjoittaja: — 27/02/2015

Bundesligan viikonlopun suurin ottelu pelataan Signal Iduna Parkilla, kun Borussia Dortmund isännöi paikallisvastustaja Schalkea. Ottelu alkaa lauantaina kello 16:30

Poissaolot

Borussia Dortmund

Sokratis Papastathopoulos (loukkaantuminen)
Łukasz Piszczek (loukkaantuminen)
Kevin Großkreutz (loukkaantuminen)
Kevin Kampl (loukkaantuminen)

Schalke

Ralf Fährmann (loukkaantuminen)
Joël Matip (loukkaantuminen)
Atsuto Uchida (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Julian Draxler (loukkaantuminen)
Chinedu Obasi (loukkaantuminen)
Jan Kirchhoff (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Borussia Dortmund

Juventus – Borussia Dortmund 2-1 (Mestarien liiga)
VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – Mainz 4-2 (Bundesliga)

Schalke

Schalke – Werder Bremen 1-1 (Bundesliga)
Scahlke – Real Madrid 0-2 (Mestarien liiga)
Eintracht Frankfurt – Schalke 1-0 (Bundesliga)

Edellinen keskinäinen ottelu

29-09-2014 Schalke – Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga)

Arvio

Kaikkien Derbyjen äiti. Päättymätön kilpailu näiden kahden perinteikkään saksalaisjoukkueen ja niiden kannattajien välillä on jatkunut jo lähes sata vuotta. Dortmundin ja Schalken välinen ottelu on ykköspuheenaihe kaikissa ruhrlilaisissa kuppiloissa ja kahviloissa tänä viikonloppuna. Oli tilanne sarjataulukossa mikä hyvänsä, Revierderby on aina kannattajille, valmentajille, pelaajille ja huoltojoukoille kauden suurimpia yksittäisiä otteluita. Niin myös nyt.

Ja tilanne sarjataulukossa on itseasiassa varsin kutkuttava. Borussia Dortmund on voittanut kolme edellistä otteluaan, ja se on karistanut putoamisviivaan taakseen. Nyt Keltamustat on kymmenen pistettä neljäntenä olevaa Schalkea perässä. Dortmundin mestaruuteen ei usko enää kukaan, mutta neljän joukkoon pääsy on vielä jotenkin mahdollista. Se tekee tästä ottelusta Jürgen Kloppin suojateille vielä normaaliakin tärkeämmän, sillä voitto pitäisi unelmat elossa.

Joukkueiden nykyformit huomioiden Dortmund lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Etenkin, kun Keltamustilla on Westfalenin yleisön tuki puolellaan. Joukkueen peli ei ole ollut mitään ilotulitusta, mutta maaleja on alkanut syntymään. Juventusta vastaan Dortmund pelasi ihan hyvin, vaikka tappio tulikin.

İlkay Gündoğan ja Shinji Kagawa ovat löytäneet vireensä, Marco Reus on ollut oma maaginen itsensä ja Pierre-Emerick Aubameyang on ollut hyvä joukkueen ongelmallisella piikkipaikalla. Kevin Kamplin loukkaantuminen on paha takaisku, mutta tulivoimaa kokoonpanosta löytyy siitä huolimatta. Tärkeintä Dortmundin kannalta on kuitenkin joukkueen henkinen tila, joka on karmaisevan alkukauden jälkeen viimein kuosissa.

Schalkella on allaan kolme voitotonta ottelua. Roberto Di Matteo on saanut joukkueen puolustuksen enemmän tai vähemmän toimivaksi, mutta hyökkäyspeli ei ota kulkeakseen. Schalke onkin turvautunut varsin puolustusorientoituneeseen pelitapaan, joten lauantain ottelun luonnetta ei ole vaikea arvata: Kuninkaansiniset vetäytyy kuoreensa, ja Dortmund yrittää hajoittaa vierailijoiden sumppua. Se on tehtävä, joka on aina ollut hieman haasteellinen Kloppille.

Vaikka Keltamustilla on ollut hieman vaikeuksia vastahyökkäysten puolustamisessa, ei Schalken hyökkäysarsenaali herätä tällä hetkellä pelkoa muuten kuin paperilla. Mitään varsinaista maali-iloittelua ei ole siis syytä lähtökohtaisesti odottaa. Mitä pidemmälle ottelu etenee 0-0-tilanteessa, sitä vaikeammaksi maalinteko Dortmundille tulee. Aikainen avausmaali kotijoukkuelle muuttaisi pelin luonnetta merkittävästi.

Arvio: Dortmund jatkaa voittoputkeaan nappaamalla 2-0-voiton.

loading comments...