Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: Borussia Dortmund – Anderlecht

Kirjoittaja: — 09/12/2014

Mestarien liigan lohkovaihe päättyy Borussia Dortmundin osalta tiistaina, kun joukkue isännöi Anderlechtia. Tasapelillä Jürgen Kloppin suojatit olisivat erittäin lähellä lohkovoittoa. Belgialaisilla ei ottelussa enää panosta ole.

Poissaolot

Borussia Dortmund

Marco Reus (loukkaantuminen)
Jakub “Kuba” Błaszczykowski (loukkaantuminen, epävarma)
Sokratis Papastathopoulos (loukkaantuminen, epävarma)
Oliver Kirch  (loukkaantuminen, epävarma)

Anderlecht

Matías Suárez (loukkaantuminen)
Bram Nuytinck (loukkaantuminen)
Steven Defour (loukkaantuminen, epävarma)
Andy Najar (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund – Hoffenheim 1-0 (Bundesliga)
Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 2-0 (Bundesliga)
Arsenal – Borussia Dortmund 2-0 (Mestarien liiga)

Anderlecht

Mouscron Peruwelz – Anderlecht 4-2 (Jupiler League)
Anderlecht – Meclehen 4-1 (Belgian cup)
Anderlecht – Club Brügge 2-2 (Jupiler League)

Edellinen keskinäinen ottelu

1-10-2014 Anderlecht – Borussia Dortmund 0-3 (Mestarien liiga)

Arvio

Lohkovoitolla Borussia Dortmund välttäisi ainakin Chelsean ja Real Madridin kohtaamisen neljännesvälierissä. Käytännössä tasapeli riittää Keltamustille, sillä siinä tapauksessa Arsenalin tulisi voittaa Galatasaray Turkissa vähintään kuudella maalilla. Tappiokin riittää Dortmundille, mikäli lontoolaiset eivät voita.

Dortmundilla on siis lohkovoitto lähes plakkarissa, joten miten ottelu sitten palvelee kotijoukkuetta? Ainakin Kloppilla on nyt mahdollisuus tehdä erillaisia kokeiluita, joilla hieman mielikuvituksettomaan hyökkäyspeliin saataisin uusia ulottuvuuksia. Viikonloppuna İlkay Gündoğan pelasi kymppipaikalla varsin hyvän pelin. Voi olla, että miestä kokeillaan samassa roolissa myös Anderlechtia vastaan. Nuri Şahin on taas pelikunnossa, mutta mies ei ole vielä saanut minuutteja alleen. Tänään siihen olisi oiva mahdollisuus.

Ottelun tärkeyttä Dortmundille ei ehkä muuten kannata yliarvioida. Lohkovoitto kotiin vaikka surkeallakin pelillä, ja sen jälkeen joukkueen pitää keskittyä ankarasti tulevan viikonlopun kamppailuun Hertha Berliniä vastaan. Tietenkin kaikki onnistumiset Anderlechtia vastaan ovat plussaa.

Joukkueiden välinen tasoero tuli melko selväksi ensimmäisessä kohtaamisessa Belgiassa. Dortmund pelasi hyvän ottelun ja voitti maalein 0-3. Kaikki muut tulokset kuin kotivoitto olisivat yllätyksiä illalla. Etenkin, kun Anderlechtilla ei ottelussa panosta ole.

loading comments...