Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: SL Benfica – Bayer Leverkusen

Kirjoittaja: — 09/12/2014

Bayer Leverkusen kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa SL Benfican Lissabonissa. Saksalaiset ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa, ja se tavoittelee nyt lohkovoittoa. Lusitaanit jäävät lohkossa joka tapauksessa viimeiseksi.

Poissaolot

SL Benfica

Luisão (pelikielto)
Andreas Samaris (pelikielto)
Silvio (loukkaantuminen)
Eliseu (loukkaantuminen)

Bayer Leverkusen

Kyriakos Papadopoulos (loukkaantuminen)
Stefan Reinartz (loukkaantuminen)
Giulio Donati (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

SL Benfica

SL Benfica – Belenenses 3-0 (Primeira Liga)
Academica – SL Benfica 0-2 (Primeira Liga)
Zenit – SL Benfica 1-0 (Mestarien liiga)

Bayer Leverkusen

Bayern München – Bayer Leverkusen 1-0 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – 1.FC Köln 5-1 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – AS Monaco 0-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

1-10-2014 Bayer Leverkusen – SL Benfica 3-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Normaaleissa olosuhteissa pisteiden hakeminen Estádio da Luzilta on työn ja tuskan takana. Nytkään ilta ei tule olemaan Bayer Leverkusenille helppo, mutta ainakin sen urakkaa helpottaa se, ettei Benficalla ole ottelussa mitään panosta.

Voitolla Leverkusen veisi lohkon ykköspaikan nimiinsä varmasti. Tasapeli riittää vain, mikäli Zenit kukistaa AS Monacon Ranskassa. Tappiolla Leverkusen jää lohkokakkoseksi joka tapauksessa.

Benfica on lohkon hännillä, mutta se ei tarkoita, että joukkue olisi huonontunut viime vuosista. Kotoisessa sarjassaan Kotkat on kärjessä kolme pistettä Mestarien liigassa lohkovoittonsa varmistanutta Portoa edellä. Vähän paremmalla onnella lusitaanit taistelisivat vielä jatkopaikasta. Benfica halunnee päättää taipaleensa Euroopassa kunniakkaasti kotiyleisönsä edessä, joten ilmaisia pisteitä ei Leverkusenille ole luvassa.

Roger Schmidtin suojatit ovat pelanneet hyvän syksyn ja hyökkäyspeli on toiminut. Edellisen kerran joukkueiden kohdatessa paremmasta ryhmästä ei jäänyt epäselvyyttä, vaan Leverkusen otti BayArenalla 3-1-voiton. Tässä valossa on selvää, että vierailijoilla on kaikki mahdollisuudet täyteen pistepottiin myös nyt. Panoksettomassa ottelussa Benfican pelaajien pelihuumori saattaa olla koetuksella, mikäli Leverkusen pitää yllä tämän kauden otteluistaan tuttua kovaa tempoa. Asenne ratkaisee, joten lohkovoitto matkaa Saksaan, mutta mitään murskajaisia ei Lissabonissa tulla näkemään.

loading comments...