Leverkusenille arvokas voitto Mestarien liigassa

Kirjoittaja: — 02/10/2014

Portugalilainen SL Benfica ei onnistunut nappaamaan pisteitä BayArenalta. Ottelu päättyi Bayer Leverkusenin voittoon maalein 3-1.

Kotijoukkueen ensimmäinen maali nähtiin 25. minuutilla. Heung-Min Son laukoi tulisesti, Júlio Cesar torjui pallon eteensä ja Stefan Kießling oli kärppänä paikalla laittamassa karat sisään.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli taas maalissa. Lars Bender ja Karim Bellarabi pelasivat näppärän syöttökombinaation, jonka päätteksi Bellarabi pääsi etenemään laidalta. Mies löysi takaviistosta Sonin, joka laukoi suoraan syötöstä sisäsyrjällään etuyläkulmaan.

Toisen puoliajan alussa Hakan Çalhanoğlulla oli mahdollisuus pistää ottelu pakettiin, mutta turkkilaisen yritys osui tolppaan.

Benfica pääsi peliin mukaan, kun Eduardo Salvio taiteili kavennuksen 62. minuutilla. Mutta vain pari minuuttia myöhemmin Stefan Kießling vedettiin kumoon, ja seuranneesta rangaistuspotkusta Çalhanoğlu sijoitti varmasti vasempaan alakulmaan.

Benfican loppukiri jäi vaisuksi, eikä lisämaaleja nähty. Näin ollen Leverkusen nappasi syksyn ensimmäiset pisteensä Mestarien liigassa. Lissabonilaisilla on vielä pistetili avaamatta.

Toimittajan sana

Jatkopaikan kannalta todella tärkeä voitto Leverkusenille. Ilahduttavaa Bayerin kannalta oli se, että ensimmäisellä kierroksella ujosti pelanneet Çalhanoğlu, Heung-Min Son ja Karim Bellarabi saivat tililleen onnistumisia. Benfica piti palloa, mutta Leverkusen loi paikat. Punapaidat veivät maalintekoyritykset nimiinsä 22-5, ja joukkue laukoi maalia kohti peräti kymmenen kertaa. Vastaavia lukuja on nähty muissakin otteluissa, joten joukkueen hyökkäyspeli on tällä hetkellä hyvällä tolalla.