Dortmund ei jättänyt Anderlechtille mahdollisuuksia

Kirjoittaja: — 01/10/2014

Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Borussia Dortmund haki täyden pistepotin Belgiasta. RSC Anderlecht jäi saksalaisten jalkoihin Mestarien liigan lohkovaiheen toisella kierroksella maalein 0-3.

Dortmund aloitti aktiivisesti, ja Anderlecht oli alkuminuutit hätää kärsimässä. Shinji Kagawan ja Ciro Immobilen juonimaa avausmaalia ei tarvinnut odottaa kuin kolme minuuttia. Japanilainen nosti pallon upeasti linjan yli Immobilelle, joka viimeisteli hallitusti alanurkkaan.

Hallinta säilyi keltamustilla, mutta Anderlecht pääsi eroon alkupaniikista, ja se rakensi peliä aika ajoin ihan mallikkaasti. Steven Defour pääsi läpiajoon, mutta Roman Weidenfeller torjui miehen hätäisen yrityksen.

Pari minuuttia myöhemmin Pierre-Emerick Aubameyang pääsi kokeilemaan noin kuudesta metristä, mutta Silvio Proto Anderlechtin maalilla torjui. Se jäi lopulta ensimmäisen puoliajan viimeiseksi kunnolliseksi maalipaikaksi.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkue tuntui edelleen olevan ongelmissa Dortmundin prässin ja nopeiden hyökkäysten kanssa. Proto torjui Aubameyangin ja Immobilen yritykset vaivoin.

Näytti jo siltä, että belgialaiset olisivat pääsemässä peliin mukaan, mutta sitten Dortmund iski ottelun ratkaisun. Łukasz Piszczek keskitti  kymmeniä metrejä pitkän upean matalan pallon juuri kentälle tulleelle Adrián Ramosille, jonka ei täytynyt kuin ohjata peliväline maalin perukoille.

Maalin jälkeen Anderlechtille tarjottiin tilaisuutta nousta peliin mukaan. Aleksandar Mitrović otti keskityksen taidokkaasti rinnallaan haltuun, mutta miehen viimeistely-yritys osui tolpan sisäreunaan.

Vartti ennen loppua Ramos pisti homman pakettiin illan toisella osumallaan. Aubameyang löysi takaviistosta kolumbialaisen, joka siirsi pallon sivuun oikealle jalalleen, ja sijoitti alunurkkaan päätösnumeroiksi 0-3.

Toimittajan sana

Dortmund oli jälleen aivan eri joukkue, kun pelattiin Mestarien liigaa. Kagawa näytti heti alkuun, miksi miehen kuuluisi olla avauskokoonpanossa. Japanilaisen näppärä chippi Immobilelle avausmaalissa oli juuri sitä luovuutta, mitä joukkueen hyökkäyspelistä on puuttunut. Aikainen maali muutti koko pelin luonteen Dortmundia palvelevaksi. Toisaalta Adrián Ramos antoi maaleillaan myös kovan työnäytteen. Puolustus hoiti tänään velvollisuutensa mallikkaasti. Viikonloppu näyttää piristyvätkö keltamustat myös Bundesligan puolella.