Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Hakan Çalhanoğlu

Kirjoittaja: — 02/10/2014

Bayer Leverkusen avasi eilen voittotilinsä Mestarien liigassa päihittämällä Benfican loistoesityksen siivittelemänä 3-1. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut alkukaudesta mallikasta. Leverkusen on iskenyt kaikki kilpailut huomioiden 11 ottelussa 27 maalia. Yksi Bayerin tärkeimmistä pelaajista on kymppipaikalla pelaava Hakan Çalhanoğlu.

Turkkilainen ei ole tehojen valossa ollut joukkueen hyökkäyspään näkyvin pelaaja. Toki 11 ottelussa mies on silti tehtaillut kolme maalia ja neljä maalisyöttöä. Çalhanoğlu on jo nyt Leverkusenin hyökkäyspelin aivot, vaikka 20-vuotias pelintekijä pelaa saksalaisjätissä vasta ensimmäistä kauttaan. Mies on mukana rakentelemassa suurinta osaa joukkueen hyökkäyksistä, ja Çalhanoğlun fiksu pelaaminen on yksi suurimpia syitä miksi suoraviivaisemmat Karim Bellarabi ja Heung-Min Son ovat loistaneet tällä kaudella. Eikä pidä unohtaa, että vapaapotkjuen antajana turkkilainen on yksi liigan vaarallisimpia.

Çalhanoğlu edustaa Turkin maajoukkuetta, mutta mies on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Mannheimissa. Çalhanoğlu siirtyi 15-vuotiaana Karlsruher SC:n riveihin, ja nuorukainen debytoi edustusjoukkueessa 17-vuotiaana kaudella 2011-2012. Ensimmäiset ottelut 2. Bundesligassa olivat vielä totuttelua pienikokoiselle turkkilaiselle, mutta seuraava kausi 3. Bundesligassa oli Çalhanoğlun läpimurtokausi. Mies paukutteli 39 ottelussa yhteensä 17 maalia ja antoi 14 maalisyöttöä, kun Karlsruher nousi takaisin 2. Bundesligaan.

Loistokausi poiki nuorelle vaparispesialistille sopimuksen Hamburger Sport-Vereinin kanssa, ja elokuussa 2013 Çalhanoğlu hyväksyi kutsun Turkin maajoukkueeseen. Turkkilaisen urakehitys jatkoi rakettimaista nousuaan myös HSV:n riveissä. Mies iski viime kaudella Bundesligassa 32 ottelussa 11 maalia ja nousi hyvillä otteillaan kaikkien Bundesligaa seuraavien tietoisuuteen. Çalhanoğlun vapaapotkumaali Borussia Dortmundia vastaan oli yksi kauden upeimpia osumia. Ja tuuletus oli vähintään yhtä tyylikäs.

Kausi Hampurissa jäi miehen ainoaksi, ja kesällä Bayer Leverkusen hankki luovan ja taitavan pelintekijän itselleen 14,5 miljoonalla eurolla. Çalhanoğlu on vastannut tähänkin uuteen haasteeseen onnistumisilla. Benficaa vastaan mies teki uransa ensimmäisen maalin Mestarien liigassa. Kokemuksen myötä turkkialinen saa varmasti otteisiinsa tasaisuutta, ja voi hyvin olla, että parin vuoden päästä mies pelaa vielä isommissa ympyröissä.

loading comments...