Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Wolfsburg hukkasi paikkansa Lillea vastaan

Kirjoittaja: — 02/10/2014

Lille OSC:n nigerialaisvahti Vincent Enyeama piti huolen siitä, että VfL Wolfsburg jäi ilman voittoa Volkswagen Arenalla Eurooppa-liigan lohkovaiheen toisen kierroksen ottelussa. Joukkueet päätyivät Wolfsburgin hallinnasta huolimatta pistejakoon.

Kotijoukkue oli alkuvihellyksestä lähtien terävämpi. Kevin De Bruyne ja Sebastian Jung järjestelivät Ivan Perišićin läpiajoon, mutta Enyeama Lillen maalilla teki illan ensimmäisen huipputorjunnan.

Puolen tunnin kohdalla Jung pääsi kokeilemaan, mutta Enyeama torjui miehen kudin. Pukukoppeihin lähdettiin tilanteessa 0-0.

Toisella puoliajalla Lille tuntui tippuvan kyydistä entistä enemmän. Heti jakson alussa Enyeama torjui Josuha Guilavoguin yrityksen. Painostus jatkui ja seuraavaksi oli Perišićin vuoro todeta Lille-vahti paremmakseen, kun nigerialainen venyi viime hetkillä kroatialaisen yrityksen tielle. Ja kuin kirsikkana kakun päälle Enyama nappasi Perišićin seuraavankin yrityksen viisi minuuttia myöhemmin.

Nicklas Bendtner vaihdettiin sisään, mutta lopputulos ei ollut toivottu. Ensimmäiseen kolmeen minuuttiin tanskalainen hukkasi kaksi avopaikaa, ja varsinkin jälkimmäinen viimeistely-yritys oli lähinnä koominen.

Paine oli jatkuvasti vierailijoiden maalilla, mutta vartti ennen loppua Lille iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Vastahyökkäys päättyi Ricardo Rodríguezin käsivirheeseen, ja seuranneesta rangaistuspotkusta Divock Origi viimeisteli varmasti vasempaan alakulmaan.

Wolfsburg sai toivotun tasoituksen 82. minuutilla, kun loisto-ottelun pelannut Kevin De Bruyne pommitti kulmapotkun jälkitilanteesta pallon voimalla yläkulmaan.

Eneyma kruunasi vielä iltansa vain sekuntteja ennen ottelun päätöstä, kun mies heittäytyi Naldon kovan puskun tielle.

Toimittajan sana

Melkoista paikkojen tuhlailua Wolfsburgilta. Peli-ilme oli kuitenkin varsin hyvä siihen nähden, että Lille ei ole mikään heittopussi. Guilavogui ja Luiz Gustavo muodostavat todella vahvan kaksikon joukkueen keskikentän pohjalle. Hyökkäspäässä Kevin De Bruyne, Aaron Hunt ja Ivan Perišić muodostavat hyvä kolmikon, jolta voi odottaa tällä kaudella paljon. Sudet on Bundesligassa vasta yhdeksäntenä, eikä Eurooppa-liiga ole pisteiden valossa alkanut kovin vahvasti, mutta joukkue on osoittanut, että sillä on potentiaalia parempaankin.