Zürich taisteli tasapelin Gladbachia vastaan

Kirjoittaja: — 03/10/2014

Borussia Mönchengladbach ei saanut avattua voittotiliään Eurooppa-liigassa, kun joukkue jäi 1-1-tasapeliin Itävallassa FC Zürichia vastaan.

Vierailjat hallitsivat pelitapahtumia alusta lähtien. Kymmenen minuutin kohdilla Max Krusella oli edessään enää tyhjä maali, mutta laukaus painui sivuverkkoon. Vähän myöhemmin Branimir Hrgota karkasi läpiajoon, mutta viimeistely-yritys meni reilusti maalin yli.

FC Zürichin Franck Etoundi vastasi kuitenkin ottelun avausmaalista 23. minuutilla. Marco Schönbächler teki hienon esityön kuljettamalla pallon maalin kulmalle. Miehen syöttö päätyi vierailijoiden puolustuksen avituksella Etoundille, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Gladbach tuli tasoihin upealla osumalla. Gilles Yapi Yapo menetti pallon helposti vierailijoille oman rankkarialueen kulmalla. Peliväline päätyi Håvard Nordtveitille, joka pommitti 25 metristä oikeaan yläkulmaan.

Toinen puoliaika mentiin täysin Gladbachin komennossa, mutta maalit jäivät syntymättä. Vierailijat merkauttivat tilastoihin 26 maalintekoyritystä ja kymmenen laukausta maalia kohti. Joukkueella on nyt kahdesta ottelusta koossa kaksi pistettä.

Myös Helsingin Jalkapalloklubi pelasi tänään Eurooppa-liigaa. HJK hävisi Sonera Stadionilla Club Brüggelle maalein 0-3

Toimittajan sana

Ottelussa oli selvä tasoero Gladbachin eduksi, mutta jotenkin pallo ei vain löytänyt tietään maaliin kuin kerran. Jos joukkue pelaa tällä tasolla myös Bundesligassa, se voi hyvin taistella jopa nykyisestä toisesta sijastaan. Tosin viimeistelyn on parannutava, sillä liigassa Mönchengladbach on tehnyt kuudessa ottelussa vain kahdeksan maalia. Lucien Favre on tehnyt hyvää jälkeä käytettävissä olevilla pelaajilla, mutta enää puuttuu se viimeinen silaus.