Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Leverkusen kaatui tehottomuuteensa AS Monacoa vastaan

Kirjoittaja: — 27/11/2014

Bayer Leverkusenilla oli kaikki avaimet lohkovoiton varmistamiseen BayArenalla, mutta AS Monaco venyi lopulta 0-1-vierasvoittoon. Ottelun ainoasta maalista vastasi Lucas Ocampos.

Kotijoukkue painoi ensimmäiset 30 minuuttia päälle kovalla temmolla, ja Monaco oli hätää kärsimässä. Saksalaisten kannalta harmittavan usein joukkueen yritykset kuitenkin tyrehtyivät huonoihin ratkaisuihin viimeisellä kolmanneksella.

Lars Bender pääsi puolen tunnin kohdalla kokeilemaan hyvästä paikasta, mutta miehen laukaus osui ylärimaan. Se olikin ensimmäisen jakson paras paikka. Pikku hiljaa vierailijat pääsivät peliin mukaan, ja tauolle mentiin kiikarilukemissa.

Toisella jaksolla kotijoukkue hallitsi hienoisesti, mutta ensimmäinen kunnon paikka syntyi vasta noin 25 minuuttia ennen täyttä aikaa. Vaihdosta kentälle tullut Josip Drmić pyöräytti itsensä vapaaksi, mutta miehen viimeistely-yritys lipui etukulmasta ohi. Hetkeä myöhemmin Hakan Çalhanoğlu keskitykseksi tarkoitettu laukaus leijaili vain senttejä ohi yläkulmasta.

Lopulta Leverkusen sai maksaa tehottomuudestaan. Çalhanoğlu menetti pallon vierailijoille, Dimitar Berbatov pelasi pallon hienosti Nabil Dirarille, joka löysi maalin edestä Lucas Ocamposin. Argo potkaisi pelivälineen vaikeasta asennosta suoraan ilmasta alakulmaan.

Kotijoukkue ei ikinä toipunut osumasta. Kovasta yrityksestä huolimatta Leverkusen ei saanut aikaiseksi enää huippupaikkoja, ja näin pisteet matkasivat Ranskaan.

Leverkusenin jatkopaikka varmistui Zenitin voittaessa aiemmin illalla Benfican.

Toimittajan sana

Tyypillistä tämän kauden Leverkusenia. Vauhdikasta menoa ja näppäriä kuvioita. Tänään murtautumiset maalipaikkoihin eivät kuitenkaan onnistuneet ihan aiempien otteluiden tapaan, mistä on pakko antaa kredittiä Monacon puolustukselle. Vierailijat iskivät maalinsa kutakuinkin ainoasta paikastaan, joten ei Leverkusenilla ottelussa juurikaan hätää ollut. Tulos vain oli huono.

Sinänsä tappiokaan ei ole Roger Schmidtin suojateille mikään katastrofi. Viimeisellä kierroksella joukkue kohtaa Benfican, jolla ei käytännössä panosta enää ole.

Mestarien liiga keskiviikkona

Zenit – Benfica 1-0 (0-0)
1-0 Danny (79.)

Anderlecht – Galatasaray 2-0 (1-0)
1-0 Chancel Mbemba (44.)
2-0 Chancel Mbemba (86.)

Arsenal – Borussia Dortmund 2-0 (1-0)
1-0 Yaya Sanogo (2.)
2-0 Alexis Sánchez (57.)

Atlético Madrid – Olympiakos 4-0 (2-0)
1-0 Raúl García (9.)
2-0 Mario Mandzukic (38.)
3-0 Mario Mandzukic (62.)
4-0 Mario Mandzukic (65.)

Basel – Real Madrid 0-1 (0-1)
0-1 Cristiano Ronaldo (35.)

Bayer Leverkusen – Monaco 0-1 (0-0)
0-1 Lucas Ocampos (72.)

Ludogorets – Liverpool 2-2 (1-2)
1-0 Dani Abalo (3.)
1-1 Rickie Lambert (8.)
1-2 Raheem Sterling (37.)
2-2 Georgi Terziev (88.)

Malmö – Juventus 0-2 (0-0)
0-1 Fernando Llorente (49.)
0-2 Carlos Tévez (88.)

loading comments...