Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Arsenal aiheutti Dortmundille kauden ensimmäisen kotitappion

Kirjoittaja: — 06/11/2013

Borussia Dortmund oli voittanut ennen keskiviikkoiltaa kaikki kauden kahdeksan kotiotteluaan ja oli tehnyt niissä peräti 28 maalia. Myös sateen kastelemalla Signal-Iduna-Parkilla Arsenalia vastaan se oli niskan päällä, mutta maalinteko tuotti poikkeuksellisia vaikeuksia. Ensimmäistä jaksoa pelattiin vahvassa keltamustien komennossa, Robert LewandowskinMarco Reusin ja Kevin Großkreutzin ollessa isäntien näkyvimpiä pelaajia. Parhaan tekopaikan hassasi kuitenkin Henrikh Mkhitaryan.

Sama kolmikko järjesteli myös toisella kaudella tukun maalipaikkoja, mutta pelin edetessä Arsenal pääsi yhä paremmin ja paremmin peliin mukaan. Kuin salamana kirkkaana taivaalta vierasjoukkue onnistuikin johtomaalin teossa ottelun 62. peliminuutilla. Sokratis teki 30 metrissä harhasyötön ja Mesut Özil lähetti oikealta laidalta tarkan keskityksen. Olivier Giroud voitti ilmataistelussa Großkreutzin ja “Tykkimiesten” alkukauden tehomies Aaron Ramsey ehti irtopalloon ennen Neven Suboticia. Uskomatonta kyllä, kyseessä oli vasta Arsenalin ensimmäinen laukaus kohti maalia koko ottelussa, Dortmundin kymmentä vastaan.

Dortmund vaihtoi maalin jälkeen kentälle Pierre-Emerick Aubameyangin ja Jonas Hoffmannin, mutta Arsenalin puolustus oli johtoasemassa entistäkin pitävämpi. Aktiivinen avausjakso oli jo imenyt pelaajistosta parhaat mehut ja kiri jäi torsoksi. Puhuttavaa riittää kuitenkin Lewandowskin kaatamisesta rangaistusalueella ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla. Puolalainen sai tilanteesta aikaiseksi löysän kudin, mutta hidastus näytti selvästi, kuinka Per Mertesacker kiskoi miehen hartioista nurin.

Ottelun loppunumeroiksi jäi 0-1 ja näin oli Dortmundin ensimmäinen pistemenetys kotikentällä valmis. Kyseessä on harvinainen temppu, sillä viime kaudella Dortmund voitti kaikki kuusi Mestarien Liigan kotiotteluaan. Kaikkiaan tappio oli sille vasta toinen viimeisessä 61 kotiottelussa, joten huiman uroteon Arsenal teki.

Kun Napoli voitti tahollaan Marseillen 3-2, nousivat Napoli ja Arsenal lohkossa yhdeksään pisteeseen. Dortmundilla on näihin nähden nyt kolmen pisteen takaa-ajomatka, joten kolmen viikon päästä pelattavassa Dortmund-Napoli-ottelussa BVB on ehdottomasti pakkovoiton edessä.

loading comments...