Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Kakkosbundesliigassa jo seitsemäs valmentajanvaihdos

Kirjoittaja: — 06/11/2013

Uutisoimme eilen Energie Cottbusin vaihtaneen kakkosbundesliigan kuudentena seurana valmentajaansa. Cottbusin ensi maanantain vastustaja FC St.Pauli ei kuitenkaan halunnut jäädä pekkaa pahemmaksi, vaan Hampurissa suoritettiin kauden seitsemäs valmentajanvaihdos kakkosbundesliigassa. Tahti on hurja, ottaen huomioon senkin, että joulukuu on Saksassa ollut kaikkein vilkkain valmentajanvaihdoskuukausi.

St.Pauli on sarjassa sijalla kahdeksan ja yhä hyvin mukana nousukamppailussa. Karsijan paikalle on matkaa vain neljä pistettä. Siksi Michael Frontzeckin saamat potkut tulivatkin useimmille yllätyksenä. Taustalla on nähtävästi riita miehen jatkosopimuksesta. Seurajohto oli sanonut haluavansa odottaa talvea ennen jatkosopimuskeskusteluja, mutta lokakuusta 2012 lähtien St.Paulia valmentanut Frontzeck kiirehti asiaa enemmän. Potkuihin eivät siis johtaneet urheilulliset vaikeudet vaan erimielisyydet kentän ulkopuolella.

– Ajattelemme tulevaisuudesta eri tavalla, eikä sen varaan voi rakentaa luottamuksellista yhteistyötä, St.Paulin urheilutoimenjohtaja Rachid Azzouzi kommentoi Kickerille.

– Halusimme odottaa uusiutuneen joukkueen kehittymistä ja lopulta keskustella koko valmennustiimin kanssa yhdessä jatkosta. Antamamme signaalit olivat yksinomaan positiivisia. Siksi yllätyimme Michael Frontzeckin reaktiosta ja toiminnasta hänen vaatiessaan pikaista jatkosopimusta, Azzouzi jatkaa.

– Edessäolevia haasteita sekä uuden kauden joukkueenrakennusta ajatellen emme voi enää ajatella yhteistyötä Frontzeckin kanssa ja siksi teimme tämän päätöksen.

– Päätös ei ollut helppo. Mutta Michael Frontzeck ilmoitti meille, ettei hän halua olla enää tämän kauden jälkeen seuran palveluksessa, koska emme antaneet vastakaikua hänen vaatimuksilleen välittömästä sopimuksen jatkamisesta, St.Paulin puheenjohtaja Stefan Orth täydentää.

Tulevan maanantain ottelussa Energie Cottbusia vastaan joukkuetta luotsaa Frontzeckin kakkosvalmentaja Roland Vrabec.

loading comments...