Heung-Min Sonin osumat toivat Leverkusenille voiton Pietarista

Kirjoittaja: — 04/11/2014

Leverkusen otti ison askeleen kohti Mestarien liigan jatkopelejä voittamalla Zenitin Pietarissa maalein 1-2. Vierailijoiden kummastakin osumasta vastasi Heung-Min Son.

Kuten odottaa saattoi, Roger Schmidt ei lähtenyt peruuttelemaan, joten peli oli avointa ja vauhdikasta alkuminuuteista lähtien. Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne siunaantui Zenitille, kun Hulk laukoi kierteisen sivuvaparin sisätolppaan vajaan vartin pelin jälkeen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Danny vapautti Aleksandr Kerzhakovin läpiajoon, mutta Bernd Leno venyi loistavaan torjuntaan. Hetki tämän jälkeen sama tutkapari oli jälleen asialla, kun Danny antoi loitavan läpisyötön Kerzhakoville. Tällä kertaa venäläinen kiersi Lenon, mutta viimeistely-yritys painui sivuverkkoon.

Heti toisen puoliajan alussa Leverkusen pääsi vastahyökkäykseen viidellä pelaajalla kolmea vastaan, mutta Heung-Min Son ratkaisi tilanteen itsekkäällä laukauksella, joka painui maalin yli.

Etelä-Korealainen kuitenkin paikkasi tilanteen iskemällä ottelun avausmaalin.68. minuutilla. Osuma syntyi upean vapaapotkukuvion päätteeksi. Kaikki luulivat Hakan Çalhanoğlun keskittävän maalille, mutta turkkilainen antoikin ovelan syötön rangaistusalueen rajalle Karim Bellarabille. Saksalainen pudotti pallon Heung-Min Sonille, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksella vastustamattomasti takayläkulmaan.

Seuraava osuma syntyi viisi minuuttia myöhemmin. Heung-Min Son karkasi Stefan Kießlingin syötöstä läpiajoon, ja viimeisteli vasurillaan varmasti vasempaan alakulmaan.

Salomón Rondón aiheutti vierailijoille pienimuotoisen loppuhetkien paniikin iskemällä Aleksandr Ryazantsevin mainiosta syötöstä Zenitin maalin päähän 89. minuutilla. Leverkusen kuitenkin kesti, ja pisteet matkasivat Saksaan.

Toimittajan sana

Alusta näytti, että Leverkusen pelaisi aivan liian avointa peliä. Toisaalta, vaikka Zenitillä oli ensimmäisellä puoliajalla paremmat paikat, oli Leverkusen kokonaisuutena pelissä ihan hyvin mukana. Pietarilaiset olivat ajoittain pinteessä vierailijoiden kovan prässin kanssa. Leverkusenilla oli puolittaisia paikkoja, mutta viimeistelyt jäivät löysiksi. Zenitin linja pelasi varsin korkealla, ja etenkin Karim Bellarabi ja Stefan Kießling olivat useampaan kertaa lähellä karata läpiajoon, mutta tilanteet vihellettiin paitsioiksi.

Toisella puoliajalla Leverkusen puolusti fiksummin, ja lopulta kärsivällisyys palkittiin. Etenkin Emir Spahić ja Ömer Toprak pelasivat mainiosti. Tällä tuloksella jatkopaikka on todella lähellä!