Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: FK Zenit Pietari – Bayer Leverkusen

Kirjoittaja: — 04/11/2014

Bayer Leverkusen kiilasi Mestarien liigan kolmannella kierroksella lohkon kärkeen voittamalla Zenitin BayArenalla. Nyt joukkueet kohtaavat uudelleen Pietarissa tiistaina klo 19:00.

Poissaolot

FK Zenit Pietari
Igor Smolnikov (epävarma)

Bayer Leverkusen
Wendell (pelikielto)
Gonzalo Castro (loukkaantuminen)
Kyriakos Papadopoulos (loukkaantuminen)
Stefan Reinartz (loukkaantuminen)
Simon Rofles (loukkaantuminen)
Sebastian Boenisch (epävarma)

Edelliset ottelut

FK Zenit Pietari
TsSKA Moskova – FK Zenit Pietari 0-1 (Venäjän liiga)
FK Zenit Pietar – Arsenal Tula 2-3 ja. (Venäjän cup)
FK Zenit Pietari – Mordovia Saransk 5-0 (Venäjän liiga)

Bayer Leverkusen
Hamburger SV – Bayer Leverkusen 1-0 (Bundesliga)
FC Magdeburg – Bayer Leverkusen 2-3 rp (Saksan cup)
Bayer Leverkusen – Schalke 04 1-0 (Bundesliga)

Edellinen keskinäinen ottelu
22-10-2014 Bayer Leverkusen – FK Zenit Pietari 2-0 (Mestarien liiga)

Arvio

Edellinen ottelu Saksassa oli Leverkusenin hallintaa, mutta Pietarissa Roger Schmidtin suojatteja odottaa ärsytetty Zenit. Venäjä ei tunnetusti muutenkaan ole mukavin paikka vierailla marraskuussa.

Tilanne lohkossa on erittäin tasainen, ja jokainen piste on on tärkeä. Leverkusen johtaa lohkoa, mutta se joutuu Pietarin lisäksi reissamaan vielä Lissaboniin Benfican vieraaksi. Mikään tulos ei ratkaise jatkoonmenijöitä, mutta tappio tietäisi kummallekkin joukkueelle huomattavasti hankalampaa tilannetta.

Tappion välttäminen on oikeastaan ainoa syy miksi ottelusta voisi kuvitella varovaista. Pitää kuitenkin muistaa, että jatkoaikatappio cupissa viime viikolla oli Zenitin ensimmäinen häviö kotikentällä sitten toukokuun. Viime kaudella joukkue hävisi kotonaan vain kahdesti. Vaikea nähdä, että André Villas-Boas lähtisi Petrovsky Stadionilla puolustamaan tasapeliä.

Leverkusen on luonut alkukaudesta paikkoja liukuhihnalta lähes ottelussa kuin ottelussa. Roger Schmidt ottaisi luultavasti tasapelin vastaan ilomielin, mutta joukkueen alkukauden peli-identiteetti ja kyyninen tulospallo eivät oikein kulje käsi kädessä.

Edellisessä ennakkossa olikin jo spekuloitu joukkueiden voimasuhteilla. André Villas-Boasilla on käytettävissään hyvä ja tasapainoinen pelaajamateriaali, mutta Leverkusenin vastaava ei sille erityisesti kalpene. Toki vierailijoilla on muutama loukkaantuminen huolenaan, kun Zenit pääsee lähtemään otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Kahden viikon takaisen ottelun perusteella voisi sanoa, että Leverkusen ei tule jäämään täysin altavastaajaksi. Toisaalta joukkueen otteet ovat ailahdelleet. Mikään tulos ei tulisi varsinaisena yllätyksenä, mutta Zenit on kotietunsa turvin hienoinen suosikki.

loading comments...