Leverkusenille tärkeät kolme pistettä

Kirjoittaja: — 23/10/2014

Bayer Leverkusen paranteli asemiaan Mestarien liigassa kukistamalla Pietarin Zenitin BayArenalla maalein 2-0. Voitolla Roger Schmidtin suojatit nousivat kuuteen pisteeseen lohkon piikkipaikalle.

Kotijoukkue oli alusta lähtien vahvempi. Ensimmäinen paikka siunaantui Emir Spahićille, mutta miehen pusku suuntautui ohi. Vähän ennen puoliaikaa Hakan Çalhanoğlu pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Yuriy Lodygin torjui turkkilaisen puskun. Tauolle lähdettiin 0-0-tilanteesta

Leverkusenin avausmaali syntyi noin tunnin pelin jälkeen. Joukkue pääsi vastahyökkäykseen, ja Hakan Çalhanoğlu antoi pitkän poikittaissyötön Giulio Donatille, joka tykitti voimalla vasempaan alakulmaan.

Vain kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkue osui toistamiseen. Çalhanoğlu toimi jälleen syöttäjänä, kun miehen vapaapotku löysi juuri kentälle tulleen Kyriakos Papadopoulosin joka puski pallon maaliin.

Wendell ajettiin toisella keltaisella kortilla pihalle vartti ennen päätösvihellystä, mutta Zenitin kiri jäi silti vaisuiksi.

Toimittajan sana

Tärkeä voitto Leverkusenille. Joukkue loi hyvin paikkoja, eikä Zenit päässyt miesylivoimallakaan maalipaikoille. Lääketehtaan jampoilta hyvä peli vaihteeksi myös puolustussuuntaan. Çalhanoğlulta on vähän kaivattu tehoja, ja tänään turkkilainen syötti joukkueen kummatkin osumat.

Leverkusenilla on vielä kaksi hankalaa vierasottelua edessä, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä. Seuraavaksi joukkue kohtaa Zenitin Pietarissa.