Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ennakko: 15.kierroksen ottelu: Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen

Kirjoittaja: — 07/12/2013

Kamppailu Bayern Münchenin perintöprinssin roolista huipentaa Bundesliigan lauantain. Bayern ehti jo murskata Werder Bremenin maalein 7-0, joten tänä iltana pitkälti selviää, onko Bayer Leverkusen vai Borussia Dortmund Münchenin ykköshaastaja. Mikäli Leverkusen kukistaa Dortmundin, on viime kauden kakkonen jäänyt mestareista jo kymmenen pisteen päähän. Jos taas Dortmund voittaa, ovat molemmat joukkueet seitsemän pisteen päässä sarjajohtajasta.

Loukkaantumiset

Borussia Dortmund:
Mats Hummels
Neven Subotic
Marcel Schmelzer
Ilkay Gündogan

Bayer Leverkusen:
Roberto Hilbert
Stefan Reinartz
Sidney Sam 

Viimeiset ottelut

9.11. Wolfsburg-Dortmund 2-1
23.11. Dortmund-Bayern München 0-3
26.11. Dortmund-Napoli 3-1
30.11. Mainz-Dortmund 1-3
3.12. Saarbrücken-Dortmund 0-2

9.11. Bayer Leverkusen-Hamburger SV 5-3
23.11. Hertha Berlin-Bayer Leverkusen 0-1
27.11. Bayer Leverkusen-Manchester United 0-5
30.11. Bayer Leverkusen-Nürnberg 3-0
4.12. Freiburg-Bayer Leverkusen 1-2

Seuraa heitä

Robert Lewandowski, Borussia Dortmund: Puolalainen maalitykki pelaa toistaiseksi viimeistä kauttaan Dortmundin paidassa ja on jättämässä jälkeensä paljon hienoja muistoja. Lewandowski johtaa Bundesliigan maalipörssiä 11 maalillaan. Lewa haistelee maalipaikat tappavan tehokkaasti ja viimeistelee kylmäverisesti. Vahvin ehdokas kauden maalikuninkaaksi.

Stefan Kießling, Bayer Leverkusen: Viime kauden maalikuningas on tämän kauden tilastossa heti Lewandowskin takana jaetulla kakkossijalla yhteensä yhdeksällä maalillaan. Kießlingin peli on hieman kärsinyt Sidney Samin poissaolosta, mutta jos tarjoilu vain pelaa, on Kießlingkin ottelusta toiseen todella vaarallinen viimeistelijä.

Arvio

Molemmat joukkueet on totuttu tuntemaan vahvoina erityisesti kotikentällään, mutta tällä kaudella nuo taiat ovat saaneet kyytiä. Dortmundin kotistadionilta on hakenut pisteet niin Arsenal kuin Bayern Münchenkin ja Bayer Leverkusen nöyrtyi Manchester Unitedia vastaan peräti 0-5-maalein. Tätä kohtaamista seuraa takuulla suurella mielenkiinnolla myös Bayern München, sillä Dortmundin voittaessa on Bayernin etumatka sarjan kärjessä jo viisi pistettä.

Bayer Leverkusen on ennen illan ottelua hieman yllättäenkin sarjassa kakkosena, mutta tänään sen olisi todistettava, että se kuuluu todella jo sarjan suuriin. Seuran urheilutoimenjohtaja Rudi Völler paheksui jo viikolla ääneen sitä, että Leverkusen ei osaa pelata suurseuroja vastaan. Hän mainitsi nimeltä Bayern Münchenin ja Manchester Unitedin, mutta samaan kastiin voidaan laskea myös Borussia Dortmund. Voitto tänään, ja joukkue lyö Völlerille jauhot suuhun.

Molemmilla joukkueilla on ensi viikolla edessään tuikitärkeä Mestarien Liigan ottelu. Dortmundin on käytännössä pakko kaataa Marseille ja myös Leverkusen haastaa Real Sociedadin pakkovoitto mielessään. Tänään ei kuitenkaan varmasti mitään säästellä.

Loukkaantumiset rasittavat tosin molempia joukkueita. Dortmundin topparipula on jo puhkikaluttu aihe, mutta Manuel Friedrich ja laitapakki Erik Durm pääsevät linjassa koko ajan paremmin ja paremmin rytmiin kiinni. Kummaltakin ryhmältä on kuitenkin tänään joukkueen paras pelaaja poissa. Avainkysymys onkin, kuinka Pierre-Emerick Aubameyang paikkaa Marco Reusin ja Jens Hegeler Sidney Samin. Reusin pohjevamma on kuitenkin sen verran lievä, että mies istuu Dortmundin vaihtopenkillä.

Dortmundissa nähdään kentällä myös kaksosveljekset. Sekä Leverkusenin Lars Bender että Dortmundia edustava Sven Bender ovat joukkueidensa avauskokoonpanossa.

Viime kaudella Dortmund vei nimiinsä joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset, mutta valloitti liigan kakkossijan kuitenkin vain pisteen erolla Leverkuseniin. Tämänkin kauden taistelussa kakkossijasta on tämä ottelu erittäin tärkeässä asemassa, sillä Leverkusen on kompastunut kauden aikana kerran Dortmundia vähemmän. Veikkauksemme on, että Dortmund hoitaa ottelun nimiinsä maalein 3-1.

Avauskokoonpanot

Borussia Dortmund: Roman Weidenfeller; Kevin Großkreutz, Manuel Friedrich, Sokratis, Erik Durm; Sven Bender, Nuri Sahin; Jakub Blaszczykowski, Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang; Robert Lewandowski
Bayer Leverkusen:
Bernd Leno; Giulio Donati, Ömer Toprak, Emir Spahic, Emre Can; Lars Bender, Stefan Rolfes, Gonzalo Castro; Jens Hegeler, Stefan Kießling, Heung-Min Son

loading comments...