Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Borussia Dortmund jäänyt Bayernista toivottoman kauas

Kirjoittaja: — 05/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Tässä osassa saavumme Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille. Sijalle neljä on yllättäen valahtanut Bayern Münchenin ykköshaastaja Borussia Dortmund.

Dortmund aloitti kauden erinomaisesti, mutta ottelusuma yhdistettynä ennennäkemättömän ankaraan loukkaantumiskierteeseen saatteli joukkueen pahoihin vaikeuksiin joulun lähestyessä. Dortmundin tappioton kotisaldo oli kestänyt pitkään, mutta tällä kaudella pisteet Signal-Iduna Parkilta on täyden pistepotin hakenut jo Arsenal, Bayern München, Bayer Leverkusen ja Hertha Berlin.

Dortmund oli joulutauolle lähtiessään miltei kuntopuntarin hännillä. Joukkueen hyökkäystehot ovat olleet sarjan toiseksi kovimmat, mutta puolustuksen kakkosketju ei ole kyennyt samaan suoritustasoon kuin sairastuvalla oleva eliitti kykenisi.

Syyskauden 2013 parhaat:
Maalitykki: Robert Lewandowski (11 maalia)
Syöttöhai: Robert Lewandowski (6 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Robert Lewandowski (1463/1530 minuuttia)
Paha poika: Mats Hummels (2 varoitusta ja 1 ulosajo)
Suurin yllättäjä: Erik Durm, maajoukkuepakki Marcel Schmelzerin loukkaantumisen piti tietää Dortmundille pahoja vaikeuksia. Vaan mitä vielä. 21-vuotias keltanokka nousi hämmästyttävän kevyesti alasarjoista Bundesliiga-tasolle eikä kukaan enää muista, että tälläkin tontilla oli ongelmia. Todella kylmäpäinen stunttaaja.

getty_lewandowskirobert20131022
Paras pelaaja: Robert Lewandowski, Dortmundin hyökkäyksessä suorastaan aivan liian tärkeä pelaaja. Vaikka meneillään onkin puolalaisen viimeinen kausi BVB-paidassa, ei asenne ole repsahtanut. Kestääkö kunto koko kevätkauden?

Syksyn kohokohdat: Kevin Großkreutzin 11.12. Marseillen verkkoon pelin lopussa tekemä 2-1-maali, joka takasi Dortmundille jatkopaikan Mestarien liigassa. Lisäksi neljä 4-5 maalin murskavoittoa Bundesliigassa Augsburgia, HSV:tä, Freiburgia ja Stuttgartia vastaan.
Syksyn synkin jakso: Kolme perättäistä tappiota kotikentällä syyskauden päätteeksi Bayern Müncheniä, Bayer Leverkusenia ja Hertha Berliniä vastaan. Samalla Bayern karkasi jo tavoittamattomalta tuntuvalle etumatkalle.
Kevätkauden ennuste: Dortmundin mestaruushaaveet tuntuvat jo täysin utopistisilta, mutta ensi kaudeksikin joukkue mielii aivan varmasti Mestarien liigaan. Notkahduksiin ei enää ole varaa, ja pelirytmin luulisikin taas löytyvän, jos sairastupa vihdoin alkaisi tyhjentyä. Robert Lewandowskillekin soisi huilivuoron silloin ja toisen tällöin. Saksan cupissa joukkue lukeutuu yhä suurimpiin voittajasuosikeihin ja mitä todennäköisimmin Mestarien liigassakin seura etenee ainakin kahdeksan parhaan joukkoon. Bundesliigan kakkossijaan yhä täydet mahdollisuudet olemassa.

loading comments...