Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Pep Guardiola: “Paras pelimme Bundesliigassa”

Kirjoittaja: — 22/09/2013

Bayern München antoi tuleville vastustajilleen todellisen myrskyvaroituksen rökittämällä Schalken vieraskentällä tylyin 4-0-numeroin. Joukkueen valmentaja Pep Guardiola oli haltoissaan miehistönsä esityksestä:

– Se oli tähän mennessä paras bundesliigaottelumme. Dominoimme peliä täydellisesti. Aiemmin hallitsimme vain 30-40 minuuttia pelistä, mutta tällä kertaa täydet 90 minuuttia, mestarivalmentaja suitsutti.

Bayern on parantanut tuloksiaan askel askeleelta 2-0:sta 3-0:aan ja nyt 4-0:aan. Eilisen jälkeen myös Schalken tähtipelaaja Kevin-Prince Boateng antoi täyden tunnustuksen vastustajilleen.

– Heidän sijoittumisellaan ja upealla syöttöpelillään vastustajaan on vaikea ehtiä kiinni ja on todella hankalaa voittaa kaksinkamppailuja, Boateng kuvailee.

– Bayernia vastaan on todella vaikea puolustaa. Heillä on luultavasti maailman paras joukkue. He ovat todella pallovarmoja, myös paineen alla. Kellekään ei tule kiire. Siksi se on niin vaikeaa, Schalke-valmentaja Jens Keller jatkaa.

Bayernin ylivoima näkyy selvästi myös tilastoista. Joukkueen syöttöjen kokonaismäärä oli 733 (Schalken 310:tä vastaan), syöttöprosentti huima 87 ja pallonhallinnan Bayern vei 69-31. Joukkueen maaleista vastasivat avauskokoonpanoon palannut Bastian SchweinsteigerMario MandzukicFranck Ribery ja Claudio Pizarro.

Kickerin mukaan eilisen näytöksen jälkeen kuultiin jo ensimmäisiä tiki-taka-vertauksia, mutta kapteeni Philipp Lahm vakuuttaa, että kyseessä on “sataprosenttisesti Bayern”. Viime vuonna Bayern voitti kaikki Oktoberfestin aikana pelaamansa ottelut, ja eilinen, tämänvuotisen olutfestivaalin alkajaisiksi suoritettu murskajainen antaa odottaa samaa. Edessä on kuitenkin mittava peliruuhka, ja Lahm lupaakin joukkueen keskittyvän lähiviikkoina enemmän veden- kuin oluenjuontiin.

loading comments...