Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Otteluennakko: Boatengit vastakkain lauantain myöhäisottelussa

Kirjoittaja: — 21/09/2013

Sekä Schalke että Bayern München avasivat Mestarien Liiga-kautensa komealla 3-0-voitolla ja ennusmerkit ovat hyvät sille, että lauantaina nähdään laadukas peli Veltins-Arenalla. Bayern lähtee toki suosikkina lähes kaikkiin kauden otteluihinsa, mutta Schalkekin on päässyt mainioon vireeseen. Jens Kellerin joukkue on voittanut neljä viimeistä otteluaan ja pitänyt näissä kolme kertaa vastustajansa nollilla. Keller ei suostu kuitenkaan ottamaan pienimpiäkään paineita:

– Meidän täytyy pelata lähes täydellinen ottelu, jos haluamme lyödä Bayernin. Heidän tasonsa on tiedossa ja pelaajamme tietävät, mikä heitä odottaa. Miksemme kuitenkin voisi onnistua? Pelin alkaessa asenteemme on aina sama. Haluamme joka kerta voittaa, Schalke-luotsi Keller luonnehtii.

Pep Guardiolan Bayern-miehistö on jäänyt toistaiseksi tehoissa Jupp Heynckesin aikakauden varjoon. Tämän kauden Bayern on tehnyt yhdeksän maalia, kun Heynckesin ryhmät olivat samaan aikaan kaudeste ehtineet viimeistellä jo 16 ja 17 maalia. Kellerkin myöntää, että dominointi ei ollut totutunlaista, mutta antaa vastustajalle kuitenkin kaiken kunnioituksensa. Tien menestykseenkin hän silti tunnistaa:

– Bayernilla on 13 pistettä ja he ovat yhä lyömättömiä. Se puhuu puolestaan. SC Freiburg osoitti kuitenkin, kuinka heiltä saadaan pisteitä. Taistelu, intohimo ja juoksuvalmius ovat avainasemassa, valmentaja listaa Schalken kotisivujen ennakossa.

Schalkelta on ottelusta yhä sivussa hollantilaiskärki Klaas-Jan Huntelaar, jonka polvessa on edelleen kipuja. Mittaamattoman määrän uutta virtaa joukkueen asenteeseen ja luovuutta sen hyökkäyspeliin on tuonut Kevin-Prince Boateng, joka pelaa veljeään Jeromea  vastaan vasta kolmatta kertaa miesten ammattilaisuran aikana.

Bayernilta penkin puolella aloittanee yhä edelleen Bastian Schweinsteiger, mutta muuten käytettävissä on sama kokoonpano kuin tiistaisessa Mestarien Liiga-avauksessa. Pientä kierrätystä saatetaan tosin otteluruuhkan takia nähdä, sillä tiistaina Bayernia odottaa myös tärkeä cup-ottelu Hannoveria vastaan.

Joka tapauksessa Bayern haluaa varmasti jatkaa tappiotonta putkeaan, sillä se ei ole enää kaukana uudesta bundesliigaennätyksestä. Toistaiseksi Bayern on pelannut 30 peräkkäistä bundesliigaottelua ilman tappiota. Hieno ennätys on joka tapauksessa sekin, että Bayern on tehnyt vähintään yhden maalin jo 42 peräkkäisessä bundesliigakamppailussa. Edellisen kerran se jäi nollille 0-0-tasapelissä Mainzia vastaan 14.4.2012.

loading comments...