Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Philipp Lahmilla epätavallinen idoli – syynä pelaajan pituus

Kirjoittaja: — 19/11/2014

Bayern Münchenin Philipp Lahm vastasi mielenkiintoisiin haastattelukysymyksiin seuran verkkosivuilla. Lahmilta kysyttiin, mitä hän tekee pelipaidoilla, jotka hän vaihtaa otteluiden jälkeen.

– Säilytän suurimman osan. Jos joku ystävistäni haluaa jonkun tietyn paidan, yritän hankkia hänelle sellaisen. Mutta suurin osa paidoista roikkuu kotonani, Lahm sanoi.

Onko Lahmilla suosikkipaitaa?

– Ei, mutta pidän eniten paidoista, jotka olen vaihtanut ystävieni kanssa, joita vastaan olen pelannut. Ne ovat arvokkaimpia.

31-vuotias Lahm päätti maajoukkueuransa viime kesän MM-turnaukseen. Onko pelien katsominen tv:n välityksellä omituista?

– Ei ollenkaan. Ensinnäkin, lopettamispäätökseni ei syntynyt yhtäkkiä, vaan päätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen. Ja toiseksi, en ole kokonaan lopettanut pelaamista. Ei kaduta, koska tiedän pelaavani Allianz Arenalla alle viikon kuluttua.

– (Maajoukkuetauot) ovat hyvin mukavia. On pari päivää vapaata, voi rentoutua, latautua ja viettää aikaa perheen kanssa.

Haastattelun lopuksi Lahmilta kysyttiin, kuka hänen idolinsa on. Vastaus oli yllättävä.

Pierre Littbarski. Vuoden 1990 MM-turnaus oli ensimmäinen, jota seurasin kunnolla. Silloin huomasin hänet. Ja kuten minä, Pierre Littbarski ei ollut kentän suurikokoisin pelaaja. Siksi hän on idolini.

168-senttinen Littbarski pelasi keskikentällä ja laiturina hyökkäävässä roolissa. Hän teki uransa lähinnä FC Kölnin ja Saksan maajoukkueen paidoissa 1970-90 luvuilla.

loading comments...