Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Naldo

Kirjoittaja: — 20/11/2014
Tagit:

Maaottelutauolla useat Bundesligan pelaajat olivat edustamassa maitaan. Bundesliiga.com päätti muistutuksena sarjan jatkumisesta valita viikon pelaajansa tämän porukan ulkopuolelta. VfL Wolfsburgin toppari Naldo menisi heittämällä useimpien maajoukkueiden avauskokoonpanoon, mutta nouseminen 32-vuotiaana Brasilian maajoukkueen rinkiin on hieman eri asia. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että mies on pelannut loistavan syksyn.

Ronaldo Aparecido Rodrigues, eli tuttavallisemmin Naldo on ollut Wofsburgin tärkeimpiä pelaajia tällä kaudella. Joukkue on ollut huikeassa lennossa viimeiset kuukaudet, ja se on voittanut edelliset kahdeksan otteluaan.

Pääosin huomio on kiinnittinyt joukkueen murhaavan tekokkaaseen hyökkäyspeliin, mutta siinä ohessa Volkkari on tällä kaudella päästänyt vain yhdeksän maalia. Puolustamisen lisäksi Naldo on ehtinyt auttaa myös maaliteossa, sillä brassi on heilutellut vastustajan verkkoja peräti kolmesti. Kickerin Naldolle antamien ottelukohtaisten arvosteluiden keskiarvo on liigan puolustajista kolmanneksi paras, ja enemmän tilastopohjaiseen arviointiin perustava Whoscored.com-sivusto on arvioinut 198-senttisen topparin koko liigan kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi Arjen Robbenin ja Kevin de Bruynen jälkeen.

Naldolla on takanaan kunnioitettava ura Saksassa, mutta ensimmäiset 23 elinvuottaan mies vietti Brasiliassa. Nuoruutensa ja ensimmäiset ammattilaisottelunsa Naldo pelasi piskuisessa RS Futebolissa, joka tahkosi lähinnä Brasilian alasarjoja. Mies siityi siirtyi tuntemattomana 22-vuotiaana hieman isompaan Juventudeen, mikä ei vielä sekään ollut varsinainen läpimurto.

Naldo pelasi kuitenkin sen verran hyvän kauden Juventudessa, että hän herätti Werder Bremenin skouttien mielenkiinnon. Brassi naarattiin Saksaan kesällä 2005 reilun kahden miljoonan euron siirtokorvauksella. Siitä alkoi Naldon ja Werdan lähes 200 ottelua kestänyt yhteinen taival. Saapuessaan mies oli täysin kääntämätön kortti, mutta hiljalleen selvisi, että brassista olisi tulossa joukkueelle varsin hyvä vahvistus.

Seitsemän kauden ajan Naldo oli joukkueensa keulahahmoja, kun Bremen mm. voitti Saksan cupin ja pelasi Uefa-cupin finaalissa. Brassi iski lopulta tappioon päättyneessä finaalissa jopa maalin. Kokonaisuudessaan mies teki joukkueelle lähes 30 maalia ennen siirtymistään Wolfsburgiin kesällä 2012. Mahtuipahan joukkoon yksi hattutemppukin kaudelta 2006-2007 Eintracht Frankfurtia vastaan. Yksikään toinen puolustaja ei ole pystynyt samaan Bundesligan historiassa.

Naldo on stereotypioiden brassipakki. Miehen maalit ovat upeita ja nousut välillä pähkähulluja. Brassi on tehnyt ison osan maaleistaan vapaapotkuista. Vuosien varrella Naldo on usein antanut itsestään vähän huolimattoman kuvan, mutta iän myötä brassi on saanut otteisiinsa tasaisuutta ja kokemuksen tuomaa varmuutta. Wolfsburg on korjannut hedelmän.

Brassi tuo nousuillaan yllättäviä elementtejä joukkueen jo valmiiksi tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Josuha Guilavogui ja Luiz Gustavo ovat pitäneet keskikentän pohjalla huolen siitä, että kenttätasapaino ei järky topparin lähtiessä rymistelemään. Puolustuksessa Naldo on ollut varma, ja lähes kaksimetrisenä hujoppina brassi on erikoistilanteissa parhaimmillaan, vapaapotkuja unohtamatta.

Naldo on ollut tunnettu nimi Saksassa jo pitkään, mutta nyt miehelle on löytynyt todella hyvä ympäristö kehittyä vanhahkolla iällä vielä astetta paremmaksi pelaajaksi. Kannattaakin laittaa Naldon kypsät otteet merkille seuraavan kerran Wolfsburgin peliä katsoessa.

loading comments...