Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Alonsolta yllättävä kommentti: “Neuer selvästi paras maalivahti, jonka kanssa olen pelannut”

Kirjoittaja: — 20/11/2014

Viime kesänä Real Madridista Bayern Müncheniin siirtynyt Xabi Alonso on onnistunut nostamaan kotimaassaan tunteet pintaan tuoreilla kommenteillaan, jotka koskivat Bayernin maalivahtia Manuel Neueria.

– Hän on selvästi paras maalivahti, jonka kanssa olen pelannut. Hän on myös merkittävä tekijä kenttäpelissä. Olisi reilua, jos hän voittaisi Ballon d’Orin tänä vuonna. Tiesin, että Neuer on huppuluokan pelaaja, mutta kun tulin Bayerniin, hän yllätti minut, Alonso sanoi Bildille.

Alonsolta kysyttiin myös, voiko Bayernista Realiin siirtynyt Toni Kroos hänen mielestään voittaa Ballon d’Orin.

– Se riippuu. Ballon d’Orin voi nähdä palkintona henkilökohtaisista esityksistä tai kollektiivisista esityksistä seura- tai maajoukkueessa. Henkilökohtaisella tasolla on aina vaikea kilpailla (Lionel) Messiä ja Cristiano Ronaldoa vastaan. Jos maajoukkuetta painotetaan, saksalaisilla on etu. Sormet ristiin Bayern-joukkuekavereideni puolesta.

Lopuksi Alonso kertoi, miksi hän halusi siirtyä Realista Bayerniin.

– Syitä oli useita: tunnelma kentällä, yleisöt, stadionit ja mahdollisuus voittaa kolmas Mestarien liiga -titteli eri joukkueessa.

– Olen yllättynyt, että yleisö voi tulla katsomaan harjoituksia. En nähnyt tällaista Liverpoolissa tai Real Madridissa. Siellä ei naureta, he kunnioittavat työtämme ja tietävät että me tarvitsemme työrauhan.

Toimittajan sana

Alonson kommentit ovat melko yllättäviä. Ei siinä mitään, jos hän pitää Neueria maailman parhaana maalivahtina. Mutta samalla hän tuli – tahallisesti tai tahtomattaan – mollanneeksi aiempien joukkueidensa maalivahteja, etunenässä Iker Casillasia. Alonso on pelannut urallaan myös mm. Víctor Valdésin (maajoukkue) ja Pepe Reinan (Liverpool) kanssa. Kiusallista tilanteessa on se, että Reina pelaa tällä hetkellä Bayernissa.

Myöhemmin haastattelussa Alonso onnistui vielä kritisoimaan rivien välissä Anfieldin ja Bernabéun yleisöjäkin. Alonso tuskin olisi päästellyt tällaisia kommentteja, mikäli hän vielä pelaisi Espanjan maajoukkueessa.

Alonson kritiikki on jo aiheuttanut tunteenpurkauksia espanjalaismediassa. Real Madridille uskollinen Marca ehti jo julkaista jutun, jossa suurin piirtein sanottiin “hyvä, että Alonso lähti”.

loading comments...