Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Dortmundin sairaslista jo ennätyspitkä

Kirjoittaja: — 10/10/2013

Maaottelutauko tuli Borussia Dortmundille kullanarvoiseen aikaan, sillä joukkueen loukkaantumissuma alkaa olla ennätyksellisen raskas. Haavojaan nuolee tällä hetkellä peräti kymmenen BVB-pelaajaa, joten päävalmentaja Jürgen Kloppilla on täysi työ saada jalkeille kunnollinen kokoonpano seuraaviin otteluihin.

Seuran toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke kuvailee tilannetta “käsittämättömän epäonniseksi” ja keskuspuolustaja Neven Suboticin mukaan “joukkueella on loukkaantumisia enemmän kuin koskaan”. Dortmundin edustus Saksan A-maajoukkueessa onkin tällä hetkellä pienempi kuin vuosiin, sillä mukana on vain toppari Mats Hummels ja hänkin aloittanee perjantain Irlanti-pelissä penkillä.

Gündoganin poissaolo venyy ja venyy

Vaikein tilanne on laitapuolustaja Lukasz Piszczekillä, joka palannee lonkkavammansa jäljiltä tositoimiin aikaisintaan joulukuussa tai mahdollisesti vasta talvitauon jälkeen. Täysi arvoitus on maajoukkuemies Ilkay Gündoganin poissaolon pituus. Gündoganin selkävaivat ovat osoittautumassa odotettua sitkeämmiksi ja pahimmat pessimistit pelkäävät sairasloman jatkuvan vielä kuukausien ajan. Selässä olevaan hermotulehdukseen ei ole löydetty mitään tehokasta hoitokeinoa.

– Hän ei ole edistynyt juuri lainkaan. Me emme tiedä, milloin hän voi taas pelata, Dortmundin urheilutoimenjohtaja Michael Zorc kommentoi Bildille.

Nilkat, polvet ja olkapäät olleet kovilla

Kahden pitkäaikaispotilaan lisäksi sairastuvalla on pitkä liuta muitakin toipilaita. Nilkkavaivaiset Marco Reus, Nuri Sahin ja Sebastian Kehl lienevät sivussa koko lokakuun. Marcel SchmelzerinSven Benderin ja Jonas Hofmannin vammat ovat hieman lievempää laatua, mutta heidänkin toipumisensa Dortmundin seuraavaan, 19.10. pelattavaan otteluun Hannoveria vastaan on erittäin epävarmaa. Sitä seuraava peli ei ole enempää eikä vähempää kuin Mestarien Liigan ottelu Arsenalin vieraana Lontoossa 23. lokakuuta.

Kun loukkaantumislistaa täydentää vielä toppariosaston Sokratiksen ojentajavaiva ja vielä bundesliigadebyyttiään odottelevan junioritopparin Marian Sarrin varvasmurtuma, ei ole ihme, jos johtoportaassa ovat otsat melkoisessa kurtussa. Kirsikkana kakussa on vieläpä Mats Hummelsin pelikielto Hannover-ottelussa.

Loukkaantumissumaa paikkaamaan nostetaan reservijoukkueesta toppari Koray Günter, laitapuolustaja Erik Durm ja kokenut keskikenttäpelaaja Oliver Kirch. Vaihtopenkille asiallisia vaihtoehtoja ei kuitenkaan jää enää juuri lainkaan, joten uusiin takaiskuihin Dortmundilla ei totisesti ole varaa.

loading comments...