Dortmund lähtee synkissä tunnelmissa talvitauolle – Tällä kertaa Bremen nujersi Keltamustat

Kirjoittaja: — 20/12/2014

Bundesliga-kausi on nyt puolessa välissä, ja Borussia Dortmund löytyy ennen huomisen otteluita sijalta 17. Lauantai-iltapäivänä joukkue hävisi vieraissa Werder Bremenille maalein 2-1.

Ottelu oli ehtinyt vanhentua vain alle kolme minuuttia, kun isännät siirtyivät johtoon. Santiago García antoi mainion läpisyötön Davie Selkelle, joka sijoitti pallon kylmähermoisesti takakulmaan.

Borussia Dortmund ei juurikaan maalista sisuuntunut. Joukkue piti palloa, mutta Werder Bremenillä oli helppo työ pitää vierailijat poissa maalipaikoilta. Tauolle lähdettiin isäntien 1-0-johdossa.

Toisella puoliajalla Dortmundin peli-ilme terävöityi hieman, mutta noin tunnin kohdalla Bremen iski. Selke teki loistavan esityön kipittäen laitaa pitkin koko Dortmund-puolustuksen ohi, ja lopulta mies löysi pitkällä matalalla syötöllään maalin edestä Fin Bartelsin, joka upotti pelivälineen varmasti alanurkkaan.

Mats Hummels puski 69. minuutilla isännät maalin päähän, mutta kapteenin motivoivista tuuletuksista huolimatta Dortmundin kiri jäi varsin kesyksi. Shinji Kagawalla oli paras paikka, mutta japanilaisen viimeistely-yritys noin viidestä metristä painui taivaan tuuliin. Loppujen lopuksi Bremen oli lähempänä maalia, kun se pääsi lopussa muutamaan vastahyökkäykseen. Tolppaa lähemmäksi isännätkään eivät päässeet, joten ottelu päättyi 2-1.

Bremen nousi voitolla Dortmundin ohi sijalle 16. Mikäli Freiburg voittaa huomenna kotonaan Hannoverin, lähdetään talvitauolle Jürgen Kloppin miehistön ollessa jumbona.