Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Davie Selke

Kirjoittaja: — 12/02/2015

Yksi kevätpuoliskon positiivisimmista yllättäjistä on ollut Werder Bremen. Alkukaudesta suurien ongelmien kanssa sarjajumbona paininut Robin Duttin Bremen on täysin eri joukkue kuin nykyinen Viktor Skrypnykin miehistö. Vihreäpaidat ovat voittoputkensa ansiosta nousseet jo kahdeksanneksi. Yksi tärkeimmistä pelaajista on ollut nuori Davie Selke.

Tällä hetkellä koko Bremenin kader on täynnä onnistujia, mutta Selke on tehnyt kaikkein selkeimmän tason noston Skrypnykin alaisuudessa. Onhan ukrainalainen tuttu koutsi Selkelle Werdan kakkosjoukkueesta. Duttin komennossa 194-senttinen hyökkääjä sai kyllä vastuuta ihan kohtalaisesti, mutta Dutt ei saanut nuorukaisesta samaa irti kuin Skrypnyk.

Ukrainalainen oli kärsivällinen Selken suhteen, ja viimeisimmät kierrokset ovat todistaneet sen täysin oikeaksi menettelytavaksi. Bremenin edellisessä kahdeksassa maalissa seitsemässä Selke on ollut vahvasti mukana vaikuttamassa. Yhteensä kaveri on tällä kaudella tehnyt jo viisi maalia.

20-vuotiaan hyökkääjän elämäntarina ei tietenkään ole pitkä, mutta mies on ollut skouttien tähtäimessä jo vuosia. Selkellä on etiopialainen isä ja tshekkiläinen äiti. Mies on syntynyt Stuttgartin lähellä Schirndorfissa ja pelannut teinivuotensa Hoffenheimissa. Bremenissä Selke pelaa nyt kolmatta vuotta.

Viime kausi sujui pääosin Bremenin kakkosjoukkueessa, missä maaleja syntyi ihan mukavasti. Läpimurron ensiaskeleet Selke otti viime kesän U19 EM-kisoissa, joissa mies johdatti kuudella maalillaan Saksan mestariksi. EM-pokaalin kylkiäisinä tuli myös maalipörssin voitto ja valinta turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Selke oli helppo valinta Viikon pelaajaksi. Joukkueen ja pelaajan nousukäyrä huipentui edellisen viikonlopun Bayer Leverkusen-otteluun, jossa Selke pamautti upean avausmaalin. Fin Bartels antoi mainion keskityksen maalille, mutta hieno oli myös hyvän juoksun tehneen Selken viimeistely: Suoraan ilmasta rauhallinen sijoitus alakulmaan.

Tyypillinen Selken iskemä häkki, jossa yhdistyvät miehen parhaat ominaisuudet: Maalivainu, viimeistelytaito, röyhkeys, tekniikka ja nopeus. Useimmat Selken maaleista ovat lyhyen uran aikana syntyneet nimenomaan ensimmäisellä kosketuksella.

Selken ominaisuudet tukevat hyvin kärkipari Franco Di Santon parhaita puolia, mikä tekee Bremenin hyökkäyspelistä tällä hetkellä tehokasta, eikä miehiä varmasti ole mukava vartioida rangaistusalueella. Di Santokin on osunut kevätpuoliskolla jo kolmesti. Kunhan Selke saa hieman enemmän kokemusta aikuisten peleistä, alkaa mies pitkänä kaverina voittamaan vielä enemmän kaksintaisteluita ja ilmapalloja. Lisäksi kokemuksen myötä karttuu tiettyä rauhallisuutta, jota Selken pelaaminen tällä hetkellä hitusen enemmän kaipaa.

Nyt puhutaan todellakin yhdestä saksalaisen jalkapalloilun lupaavimmista pelaajista. Werder Bremenillä on tällä hetkellä melkoinen kultakimpale käsissään.

Edelliset Viikon pelaaja -artikkelit:

Raúl Bobadilla (FC Augsburg, Argentiina)
Diego Benagalio (VfL Wolfsburg, Sveitsi)
Arjen Robben (Bayern München, Hollanti)
Alexander Meier (Eintracht Frankfurt, Saksa)
Klaas-Jan Huntelaar (Schalke, Hollanti)
Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, Kamerun/Saksa)
Naldo (Vfl Wolfsburg, Brasilia)
Thomas Müller (Bayern München, Saksa)
Franco Di Santo (Werder Bremen, Argentiina)
Chritoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, Saksa)
Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg, Belgia)
Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen, Saksa)
Max Kruse (Borussia Mönchengladbach, Saksa)
Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen, Turkki)
Shinji Okazaki (Mainz, Japani)

loading comments...