Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Viikon pelaaja: Max Kruse

Kirjoittaja: — 09/10/2014

Yksi Bundesligan viime vuosien parhaista hyökkäyspään pelaajista parantaa otteitaan kuin sika juoksuaan. Borussia Mönchengladbachin Max Kruse missasi kauden ensimmäiset ottelut, mutta nyt saksalainen on palannut, ja joukkue keikkuu sarjataulukossa kolmantena. 26-vuotias hyökkääjä on myös Saksan A-maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa.

Virtsakiven poisto-operaatio piti Krusen sivussa alkukaudesta. Sen jälkeen Bundesligassa mies on viidessä ottelussa osunut kolmesti, antanut kaksi maalisyöttöä ja kahdesti saksalainen on valittu ottelun parhaaksi pelaajaksi. Eurooppa-liigassa mies järjesteli Mönchengladbachin tasoitusmaalin Zürichissä. Joukkue pelaa viihdyttävää jalkapalloa ja Kruse on jatkuvasti esillä.

Ikäänsä nähden miehellä ei ole kovin montaa huippukautta allaan, mutta Kruse oli silti tuttu kasvo Saksan nuorten maajoukkueissa. Kaudella 2011-2012 mies paukutteli mukavat 13 maalia 2. Bundesligassa FC St. Paulin riveissä. Varsinainen läpilyönti tapahtui vasta seuraavalla kaudella, kun hyvä kausi St. Paulissa poiki siirron SC Freiburgiin 1. Bundesligaan. Kruse iski 11 maalia ja antoi kahdeksan maalisyöttöä, kun Freiburg sijoittui upeasti viidenneksi.

Viime kaudella Kruse pisti vielä paremmaksi. Borussia Mönchengladbach teki miehen kanssa neljävuotisen sopimuksen Huhtikuussa 2013. Saksalainen oli vireessä heti alusta alkaen, ja ensimmäisen 11 kierroksen aikana Kruse viimeisteli seitsemän maalia ja syöttöjäkin kertyi kuusi. Mönchengladbach sijoittui sarjassa kuudenneksi. Kruse tehtaili lopulta 12 maalia ja 12 maalisyöttöä. Huippukaudesta huolimatta miestä ei valittu Saksan MM-ryhmään.

Kruse on kova viimeistelijä, mutta mies osaa myös luoda maalipaikkoja pelitovereille. Saksalainen ajattelee ja toimii nopeasti. Krusella on itseasiassa tällä kaudella Kevin De Bruynen jälkeen eniten ratkaisusyöttöjä ottelua kohden. Taitavana pelaajana mies istuu hyvin Gladbachin pelitapaan. Kehitettävää löytyy esimerkiksi pääpelistä ja puolustuspelaamisesta, mutta mitään merkittäviä heikkouksia saksalaisella ei ole. Krusen eleganttia pelityyliä on mukava seurata, ja pitää toivoa, että Joachim Löw antaa miehelle mahdollisuuden Puolaa tai Irlantia vastaan.

loading comments...